Author Topic: Нова джамия в София  (Read 98660 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Пламен Пасков

• Guest
Ynt: Нова джамия в София
« Reply #30 on: December 04, 2008, 17:06 »
Отговор постинг на Назми.   Г-н Пасков,последователите на религията не се определят по местоживеене както ни уверяваш.
А как тогава?
Да строим храмове за всички конфесии навсякъде, въпреки, че тях още там ги няма, заради бъдещото им очакване ли?

Не е логично да ме убеждаваш,че видите ли в София не е имало хора с мюсюлманска религия и затова да не се строи,и въпроса трябва да се реши не със събирането на подписи ПРОТИВ както е сега в момента в БГ а да се погледне по мащабно.
За кой точно мащаб става дума?
За американската доктрина за ислямската дъга за контрол над Европа, или за нещо по-безобидно?

И понеже спомена САЩ ще ти кажа,че на никой досега НЕ е отказано ако някой е поискал да строи джамия,стига да се намерят хора.
Именно!
За хора-мюсюлмани става дума!
А там такива няма!

Джамиите тук са отворени и не се гледа така както в БГ.За пример ще ти дам тук в моя район-преди години помаците тук макар и десетина на брой-говоря за времето през комунизма преди 89 изградиха джамия без да имаше тогава последователи,ето обаче сега днес станахме хиляда души все помаци и е радост тази придобивка.Така трябва да се мисли и в София- утре ако пристигне един с мюс.вяра в София и поиска да е тук за месец не е ли по добре да се радва на нова джамия,удобна както е по света,та нали този човек ще се храни тук,ще харчи пари в София,кой печели?
Да се строи храм за очакван един мюсюлманин - това е най-отчаяният пишман етно-религиозен туризъм, на който столицата може да залага.

И двамата- вярващия пак ще дойде а общината  ще е по добре от този факт.Така трябва да се гледа на нещата,е не да се скача на всичко г-н Пасков,не визирам конкретно вас и не се хващайте за това.
Аз скачам не срещу храма като такъв, когато си е на мястото и когато всичко е естественно, понятно и прозрачно.
Вие сте в САЩ, и понеже я сочите като образец за конфесионална толерантност, ще ви дам един нарочно утриран (пресилен) пример: там, в Ню Йорк, на Ground Zero, където бяха близнаците, ако отидете с пари, проект и най-добро желание да спретнете джамия или ислямски център, как мислите, колко ще ви се зарадват и ще ви дадат зелена светлина?

Оставяме настрана въпросът, че арабите и ислямистите нямаха никаква вина за това, и че само бяха набедени за такива от самите служби на американците, които си разиграха цялото театро.

Offline Metka

• Forum fan
« Reply #31 on: December 04, 2008, 17:22 »
Моля администраторите да обърнат внимание на лицето Пасков-постоянно ни обижда.Какво трябва още,да го направите администратор ли.Ондер защо така постъпвате с нас помаците ,малко ли са ни ругали и псували и тук ли ще го правят пак.Стига ве4е- гонето го както го гонят навсякъде.На него му плащат да пише и да създава  напрежение.

Vsashtnost @Snake az oshte ne moga da razbera kakva e celta na tova koeto ni se slu4va.
 No za mene ima edin vidim fakt koito e mnogo vajen.
Tova e fakta 4e imenno ti otkrivash silata na Demokraciata.
Silata na Demokraciata teparva nie pomacite shte preotkrivame i tq sshte bade prioritet tuka v saita ni.
Mislq zaslujavash pohvala, zaradi fakta 4e za parvi pat ti samiqt ne odgovarqsh na obida s obida.
Ti prosto reshi 4e e po vajno da spazish demokrati4nata procedura za oplakvane i spazvane na pravilnika, nezvisimo dali izpitvame kam nego rezervi ili ne.
I az seradvam 4e se izvisavash po tozi na4in na po visoko nivo ot varnatata obida kam tozi koito te obijda.A otvetnite obidi ne sa doliubvani v nito edin forum.
Po sashtia na4in Plamen Paskov otvarna na Manqr , 4e vsasntnost shte mu kazva ve4e Mangal.Tova e forma na samoupravstvo.
I taka i dvamata bqha bamnati.
No tova e druga tema.
Shto se kasae za Plamen Paskov, dali shte e tuk ili ne za mene e bez zna4enie.
Za mene ima zan4enie drugo - mal4aniato na vsi4ki tuka , kogato Plamen Paskov nare4e - ¨Otrodnik¨, saotvetno -@Metka@PomakBG i @Snake.
Tova e goliama obida za nas tai kato nie si obi4ame rodovete .No ne sme se oplakali na niko nali?
Nashata tragedia e ne porednite obidi kam nas , a tova 4e ne razpoznavame demokraciata i neinite proceduri kato nasha zashtita i nash prioritet.
Vmesto tova - stotici 4lenove na tozi sait , dori i nashi sobstveni rodnini - tuka gledat i mal4at.
Tova @Snake e ¨Mal4anieto na agnetata¨

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
« Reply #32 on: December 04, 2008, 17:28 »
Г-н Пасков,няма да споря с вас,след като "знаете всичко в двора ми където живея аз от десетки години тук." Пишеш ми няма тук хора със мюс.религия,смешен си,та тук по официални данни които се дават( ще ги намеря и пратя обещавам) има над 5 милиона такива от къде ли не по Света! И не ми изопачавай мнението дето не съм казал според теб Дай да строим за туризма и да чакаме такива с пари.Погледни се малко около теб,света е отворен.Явно с теб не може да се спори,след като човек който сподели мнение ти вместо да го обориш с аргументи ти се хващаш за всяка предходна дума и я цитираш.Какво ли би станало ако един лектор или президент на държава отговаря на опонентите като вас например, сигурно с дни ще  се изказва и цитира предходния докато не се усети.Въпрос на стил на изказване,полза никаква.Да му мислят Модераторите,че от такива дълги и безмислени речи само се натоварва Сървъра на Сайта ни,а и не намирам хора тук в Сайта които да седнат да си губят времето с вас,полза никаква.....

Пламен Пасков

• Guest
« Reply #33 on: December 04, 2008, 17:34 »
Г-н Пасков,няма да споря с вас,след като "знаете всичко в двора ми където живея аз от десетки години тук." Пишеш ми няма тук хора със мюс.религия,смешен си,та тук по официални данни които се дават( ще ги намеря и пратя обещавам) има над 5 милиона такива от къде ли не по Света!
Преди да се смеете, Назми, обърнете внимание на факта, че аз пишех за Малинова долина - София, където НЯМА мюсюлмани, а не за САЩ или мястото, където живеете!
Не ми слагайте в устата думи, които не съм изричал!
Този спорт се практикува от много тук, но от вас не съм го очаквал!

И не ми изопачавай мнението дето не съм казал според теб Дай да строим за туризма и да чакаме такива с пари.
Прочетете си пак мнението, което съм цитирал в предишния ви постинг, и ми кажете - как да го разберем, без да го изопачаваме.

Погледни се малко около теб,света е отворен.Явно с теб не може да се спори,след като човек който сподели мнение ти вместо да го обориш с аргументи ти се хващаш за всяка предходна дума и я цитираш.
Ами според мен големите хора е редно да се научат да отговарят за думите си, които всъщност са и вашите аргументи.

Какво ли би станало ако един лектор или президент на държава отговаря на опонентите като вас например, сигурно с дни ще  се изказва и цитира предходния докато не се усети.
Ако се изразяват точно, недвусмисленно и аргументирано, такава опасност за визираните от вас лектори няма да има.

Въпрос на стил на изказване,полза никаква.Да му мислят Модераторите,че от такива дълги и безмислени речи само се натоварва Сървъра на Сайта ни :)!
Стилът може да е всякакъв, но трябва да е ясен и понятен, без двусмислици.
В противен случай, ако искате да ви цитирам, сърдете се на себе си...или не ми отговаряйте.

Offline kasmet70

• Advanced member
« Reply #34 on: December 04, 2008, 17:36 »
Наистина метка нека ни тъпчат помаците  -това е демокрация.Мужду другото сме свикнали ;)

Offline Metka

• Forum fan
« Reply #35 on: December 04, 2008, 17:46 »
Наистина метка нека ни тъпчат помаците  -това е демокрация.Мужду другото сме свикнали ;)
- Demokraciata ne e savarshenna pravda.
No tq e nai dobroto vzeto ot vsi4ki religii i kulturi.
Demokraciata e nai sigurnoto sredstvo za predotvratiavane na voini.
Demokraciata e nai sigurnoto sredstvo sreshtu recidivite na -Antiterrorizma i Terrorizma.
Zashtoto i Terrorizma i Antiterrorizma okazvat ednakav recidiv varhu obiknovenite hora.
Koito si misli 4e tuka moje da lovuva - Antiteroristi i Terroristi si gubi vremeto.
Prosto shte sreshtne iumruka na Demokraciata.
Tova ne e spasenie samo za saita, tova e spasenie i za realnite hora - pomaci, turci, balgari i t.n.

Offline kasmet70

• Advanced member
« Reply #36 on: December 04, 2008, 17:55 »
тука ме изопъчаваш метка-моите уважения.Твоя отговор няма нищо  общо с въпроса ми.

Пламен Пасков

• Guest
« Reply #37 on: December 04, 2008, 18:09 »
Vsashtnost @Snake az oshte ne moga da razbera kakva e celta na tova koeto ni se slu4va.
 No za mene ima edin vidim fakt koito e mnogo vajen.
Tova e fakta 4e imenno ti otkrivash silata na Demokraciata.
Silata na Demokraciata teparva nie pomacite shte preotkrivame i tq sshte bade prioritet tuka v saita ni.
Mislq zaslujavash pohvala, zaradi fakta 4e za parvi pat ti samiqt ne odgovarqsh na obida s obida.
Дали? Само предлага да ме гонят, защото същият този Snake е шампиона по персонални обиди към мене - питайте чистещите го админи-земляците ти, Метка!
За това ли го поздравяваш - че това е един от редките постинги, когато не ме обиждал, а само (!!) ме гонел, и пътьом пак ме клевети, че ми били плащали да пиша тук, така ли става?

Ti prosto reshi 4e e po vajno da spazish demokrati4nata procedura za oplakvane i spazvane na pravilnika, nezvisimo dali izpitvame kam nego rezervi ili ne.
I az seradvam 4e se izvisavash po tozi na4in na po visoko nivo ot varnatata obida kam tozi koito te obijda.A otvetnite obidi ne sa doliubvani v nito edin forum.
Ти, надявам се, все пак се шегуваш.
Иначе тези дитирамби към Snake от тебе, радетеля за мултиетническото мултирелигиозно взаимноуважително общуване не ги разбирам. Все едно Първанов да дава пак орден Стара планина на агент Сергей-Сава, пардон, на Ахмет Доган.

Po sashtia na4in Plamen Paskov otvarna na Manqr , 4e vsasntnost shte mu kazva ve4e Mangal.Tova e forma na samoupravstvo.
I taka i dvamata bqha bamnati.
No tova e druga tema.

Не е друга тема, Метка. Точният ми постинг беше:

Вие от нямане с какво друго да се заядете с родовата ми памет ли решихте да се ровите?
И ще ви помоля да престанете да ме прекръствате, защото иначе и аз мога да си позволя да правя същата грешка и да се обръщам към вас с Мангал, става ли?

Прочее, както е видно, става дума за класически рецидив на двойни стандарти с изопачаване на думите ми.

Shto se kasae za Plamen Paskov, dali shte e tuk ili ne za mene e bez zna4enie.
Za mene ima zan4enie drugo - mal4aniato na vsi4ki tuka , kogato Plamen Paskov nare4e - ¨Otrodnik¨, saotvetno -@Metka@PomakBG i @Snake.
Дай точен цитат, Метка.
Бъди мъж на честта и цитирай точно, много те моля.

Tova e goliama obida za nas tai kato nie si obi4ame rodovete .No ne sme se oplakali na niko nali?
Nashata tragedia e ne porednite obidi kam nas , a tova 4e ne razpoznavame demokraciata i neinite proceduri kato nasha zashtita i nash prioritet.
Vmesto tova - stotici 4lenove na tozi sait , dori i nashi sobstveni rodnini - tuka gledat i mal4at.
Tova @Snake e ¨Mal4anieto na agnetata¨
Метка, щом толкова твърдо си решил, че демокрацията е панацея за всички, би ли дал едно кратичко, но съдържателно обяснение: що е това демокрацията, откъде идва тази дума, и как се е практикувала в античността?
Щото, ако имаш намерение да ни приобщаваш към съвременния американски модел на демокрацията, която е още един символ на двойните стандарти, то - мерси, не пуша, пиши ме върл антидемократ.

Offline pomak BG

• Historian
  • Да си помак звучи гордо.
« Reply #38 on: December 04, 2008, 18:34 »
Той и волен не е от Малинова долина ама човека взима отношение и то зериозно. Сякаш джамията ще я строят на неговата парцела.

Пламен Пасков

• Guest
« Reply #39 on: December 04, 2008, 18:48 »
Той и волен не е от Малинова долина ама човека взима отношение и то зериозно. Сякаш джамията ще я строят на неговата парцела.
Волен е ясен и без преглед.
Идат избори - трябва да помогне на работодателя Доган да си стегне разсипващия се електорат. Има една книга: "Волен Сидеров между лъжата и истината" - там ще видите, че между реториката на Волен, която толкова ви стряска и засяга, и делата му, особенно в Парламента, няма нищо общо, и всичките му изяви са от типа "пускане на парата през свирката".
Така че, благодарение на Волен джамията по-скоро ще се построи, отколкото да попречи за това.
самият Доган е казал на обкръжението си да не пипат Атака, защото това била най-евтината и ефективна реклама за ДПС.
Дотук с политиката.

Offline pomak BG

• Historian
  • Да си помак звучи гордо.
« Reply #40 on: December 04, 2008, 18:54 »
Не мисля така. Ние видяхме какво стана с призива по минарето на Софийската джамия, така че неговия шум не е пара през свирка. Ако не попречи на това, ще последват осквернения на джамията и куп други изненади.

Offline Snake

• Forum fan
« Reply #41 on: December 05, 2008, 09:47 »
Метка,наи-напред искам да те поздравя за това което си направил,но от друга страна за "демокрацията "която аз съм открил -не си прав.Питаи Рахмие и  Ондер, колко пъти са  ме трили и защо и след това можеш да ме поздравиш.Ина4е ми дължиш едно извинение.

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
« Reply #42 on: December 05, 2008, 10:22 »

I men me zabolq glavata ot gluposti na hora doshli s nedobronamerena cel v Sajta....

Offline Snake

• Forum fan
« Reply #43 on: December 05, 2008, 10:47 »
"Този тип форумци тои ги знае много добре,те обикалят вси4ки националисти4ески форуми и имат една цел-продължение на възродителния процес 4рез интернета.Виж само мотото на един и ще разбереш какво се крои-... ,демек „Ние пак сме тук и пак сме същите".А на Метката искам да му предам моите благодарности още един път.Нека ако се слу4и нещо подобно без да обяснява а да трие.

Offline Snake

• Forum fan
« Reply #44 on: December 05, 2008, 12:17 »
Метка и Назми вие самите живете в стани където има изградена демокрация.Вие може да кажете пове4е околкото някои дошъл от Русия  и про4ел много книги за демокрацията.Самите сте свидедели на бавните промени ставащи в БГ.Думите за демокрация и глобализация всяват страх у хората желаещи да запазят статуквото си.Колото и каквито лъжи да измислят немогат да променят хода на историята  нали.Само напрад, вие давате сила в нашия саит да изглежда по  разли4ен,по европеиски.Стига са ни налагали "готовите" архиви и документи."С лъжи гемия не върви", покажете къде е светлината,стига са я криели.