Author Topic: Нова джамия в София  (Read 98727 times)

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
Ynt: Нова джамия в София
« Reply #195 on: March 10, 2009, 08:48 »
Хващайки се за последните 1000 години и малко ни в клин, ни в ръкав да кажа едно нещо, което ми хареса-

Всяка война завършва с един и същ резултат, хора - 0 т., гарвани - 1000 т.

И каква връзка видя с религията тук? Само да ти напомня, че най-много "тонове" дават Световните войни, които не са на религиозен принцип, както и комунистическите режими, които са атеистично-материалистически.

Изчисления за мега-убийства ("ДЕМОЦИД") на по-важните марксистко-ленински режими между 1917 и 1987 чрез различни техники на избиване, без война ( според Румел 1996, допълнени от Хайнзон*):

СССР 1917-1987 61 911 000
НР Китай 1949-1990, вкл. Мао преди 1949 38 702 000
Червени Кхмери в Камбоджа 1975-1979 2 035 000
Етиопия 1974-1991 2 000 000
НР Виетнам 1945-1987 1 678 000
Северна Корея след 1945 1 663 000
НР Полша (вкл. депорт. убийства 1945) 1 400 000
Югославия на Тито 1941-1987 1 072 000
Чехословакия (вкл. депорт. убийства 1945) 238 000
Югославия на Милошевич 1990-1996 150 000
Сума: 110 841 000

Мегамасови убийци (с над 1 милион жертви) през 20-ти век (Марксистите са с курсив), след 1994 разширени от Хайнзон:

Йосиф Сталин * (СССР) 42 672 000
Mao Цзедун ** (НР Китай и револ. вр. преди 1949 ) 37 828 000
Адолф Хитлер
(Националсоциалистическа Германия)
20 946 000
Чан Каиши (Китай) 10 214 000
Владимир Ил. Ленин (СССР) 4 017 000
Т. Хидеки ( Япония 1941-1945) 3 990 000
Пол Пот (Камбоджа) 2 397 000
Менгисту Хайле-Мариам
(Етиопия 1977-1991)
2 000 000
Я. Кхан (Пакистан 1971) 1 500 000
Тито (Югославия и партиз. дв.) 1 172 000

Все още ли да мислим, че религиите са най-голямото зло?!

PETER

• Guest
« Reply #196 on: March 10, 2009, 09:36 »
Мустафа,

обективноста изисква, когато се слагат цифри от едната да се сложат цифри и от другата страна. :)

А еманципацията на мюсюлманите е необходима за да няма ислямизация на тези които не желаят да са мюсюлмани.
Само религията (исляма не прави изключение)
налага своята представа за света, защото само религията има претенция че вече е обяснила света.

Освен това комунизъм, фашизъм, маоизъм и т.н. са също религии.
Религията е на първо място безкритична вяра в нещо си. :)

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
« Reply #197 on: March 10, 2009, 09:48 »
PETER, участника abc вече бе споменал за "тоновете" от другата страна. Аз само допълних. Националсоциализма и марксизмо-ленинизма не са религии, а идеологии. 

Offline abc

• Forum fan
Нова джамия в София
« Reply #198 on: March 10, 2009, 09:51 »
И каква връзка видя с религията тук? Само да ти напомня, че най-много "тонове" дават Световните войни, които не са на религиозен принцип, както и комунистическите режими, които са атеистично-материалистически.
...
...
Все още ли да мислим, че религиите са най-голямото зло?![/size]

Аз съм си написал, ни в клин ни в ръкав. Тоновене всъщност са точки и смисълът е, че при всяка война, глобално погледнато печелят най-мното гарваните и лешоядите.

Религията не е зло, но религията е камък на врата на прогреса. Религията се бори за власт, влияние и на религията е ясно, че образования човек ще я уважава, но няма да обърне гръб на целия околен свят. Затворените общности са характерни при неуверените хора. В името на религията през хилядите години свят са дадени най много жертви.

За да е ясно, това са принципни съждения без препратки и тайни послания  :D

Ние тук си пишем и дали ще се построи нещо или няма надали зависи толкова от нас. Както и да е, видно е, че има подръжници в конкурентната религия. Много важно, ще кажеш. Ако пък нямаше пак щеше да кажеш нещо  ;D А кажи ми сега как да ти се угоди?

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
« Reply #199 on: March 10, 2009, 10:01 »
Аз искам само това, което ми се полага от закона, нищо повече. Не искам само заради религията ми да ме събличат до кости на летището; да ме обявяват за "фундаменталист" заради брадата, която нося; да нараняват и унижават майка ми задето носи забрадка и шалвари; да политизират и пречат по всякакъв начин на изграждането на храма, в който да се изповядвам ... Възможно ли е да ми се угоди?!

Offline abc

• Forum fan
« Reply #200 on: March 10, 2009, 10:10 »
Възможно е. Къде ни е конфликта?

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
« Reply #201 on: March 10, 2009, 10:14 »
Възможно е. Къде ни е конфликта?

Ето тук например :
http://siikastation.blog.bg/viewpost.php?id=285443

С каква цел е поместен този материал в твоя блог?

Offline abc

• Forum fan
« Reply #202 on: March 10, 2009, 10:16 »
Ето тук например :

Защото се е случило.

В блога ми стои и този материал http://siikastation.blog.bg/viewpost.php?id=282364

Защо не коментираш него?

Isyankar

• Guest
« Reply #203 on: March 10, 2009, 10:26 »
Ето тук например :

Много хубав резил. Там е, за да се осъди от цялото общество. Ти лично осъждаш ли го ?

Пламен Пасков

• Guest
« Reply #204 on: March 10, 2009, 11:38 »
Като има винаги първи път изглежда ти си първият  ;D
Предлагам да оставите нескромната ми персона настрана: тя не е обект на спора.

Къде го прочете това?
В цитатите на Мустафа

И как така Аллах решил?
И аз това се питам

Ти откога имаш правомощията да казваш на Аллах какво трябва да прави?
Нямам. И не съм заявявал. Вие ми го вменихте това. Така че отговорете вие на тази инсинуация.

И къде прочете, че трябва да угаждаме на твоите прищявки?
Първо, не са мои прищявки.
Ако Бог (Аллах) искаше всички хора да говорят и разбират арабски, щеше да направи така, че на света да се раждат само араби с прекрасен арабски. Щом е направил хората различни, с различни езици, значи, иска да е така. Ако някой реши, че Аллах чува и разбира молитвите само на арабски, този някой нещо ни посмотва. А щом ни манипулира, значи, има или преследва някаква изгода и не му е чиста работата.

И кого принизяваме? И как?
Според мен е ясно.
Ако вие не се досещате, замислете се пак.

Ако си прочел поне един път Корана, щеше да ти е ясно, че е низпослан към всички хора.
Без да съм го чел от край до край (все още) и аз на това се надявах.
Следователно Аллах не би искал да се слагат езикови ограничения за богуслуженията, и тази догма е сложена от човек, на който арабския му е бил по-лесен и привичен. А друга голяма група арабоговорящи и арабо-разбиращи са го подкрепили и са го закрепили като догма.

Иса е Пратеник на Аллах. И кое е по-логично - триединната догма или моноединната?
По-логично е да няма догма, а всеки да чете, да се моли и славослави Бога на своя собствен език.

Сякаш казваш човешкото слово може да е човешко.
Няма нужда да се изопачават думите ми.
Казал съм пределно ясно какво имам предвид.

Въобще четеш ли какво пишеш?
Чета. Чета и това, което пишат другите.
Други менторски въпроси?

Дай доказателства за втората половина на изречението.
Върнете се 2-3 постинга назад и ако изнесеното от Мустафа не ви устройва или не сте съгласен с него, питайте него, не мен.

1400 години сме нямали проблеми, че всички богослужения са на арабски, та сега ли да имаме? Брей, че откога си толкова загрижен за мюсюлманите? Те самите не се притесняват, ти се притесняваш. Чудна работа.
Светът е пълен с изненади и чудеса.
Те са част от божествените проявления, не знаехте ли?

Да, времето ще покаже, ама си нетърпелив :D
Какъв съм аз, си е мой, не ваш проблем.

Не е очаквал
И аз така си мислех.
Значи, и за него е имало първи път, нали така?

И защо не е добро за вярващите? Защото ти и подобни на теб не искате, затова ли?
Престанете с параноята.
Не е добро, защото такава тънка, важна и сложна материя като свещените текстове трябва да бъде максимално добре разбрана. За да бъде разбрана, трябва да е разбираема. А хората разбират най-добре това, което е на собствения им език. В противен случай се отварят клапаните за секти и подразделения, стигащи до откровен тероризъм и пълно неприемане (на физическо ниво) на другите и стремлението и одобрението на избиването им. Това е проблем не само на исляма днес, а е било и на християнството, налагащо богуслужене само на латински (католическия свят) довел до масови изтребления "В името на Бога". Има ли неразбиране и недоразумения, особенно на ниво религия и религиозни текстове, синдромът "Както Дяволът чете Евангелието" се проявява задължително.
И най-логичното средство за предотвратяването на това са образование и преподаване и служене на религиите на родния език за конкретния народ.

За момента ми противопоставяте догма, лични нападки и подигравки.
Има ли някой с аргументи?

И Исляма заповядва ли ни нещо, което да ни е във вреда?
Не знам. Има някои сури, които звучат меко казано притеснително за всички не-мюсюлмани. Няколко пъти предлагах теологична тема с разшифроването и обсъждането им. Дотук никой от теолозите не се откликна. Във форума поне.

И мислиш ли, че сме длъжни да се съобразяваме с твоите "експертни" и пълни с невежество мнения?
Ако вие се имате за титан на мисълта, и това ви помага да живеете по-щастливо, така да е. Нарциси дал Бог не само сред цветята.
Но престанете да ми вменявате неща, които не съм казал и твърдял. Аз никого на нищо не задължавам.
Това е форум. То ест, място за спорове и дискусии. И аз излагам своите мнения и аргументи, без да нарушавам правилата.

И 1000 години са малко
Не се знае.
"Неведоми са пътищата Господни."

Offline Gelina

• Forum fan
« Reply #205 on: March 10, 2009, 11:50 »
Да, времето ще покаже, ама си нетърпелив

Какъв съм аз, си е мой, не ваш проблем.

Какви сме ние,си е наш проблем,не ваш! ;)

Offline kasmet70

• Advanced member
« Reply #206 on: March 10, 2009, 14:22 »
Ако Бог(Аллах) искаше всички хора да говорят и разбират български,щеше да направи така,че на света да се раждат само българи с прекрасен български.И корана щеше да се чете само на кирилица.Да живее тангра и неините последователи.Да си върнем галактиката на българите-поклонници на тангра,защото тя е българска. ;D

Пламен Пасков

• Guest
« Reply #207 on: March 10, 2009, 17:30 »
Ако Бог(Аллах) искаше всички хора да говорят и разбират български,щеше да направи така,че на света да се раждат само българи с прекрасен български.И корана щеше да се чете само на кирилица.Да живее тангра и неините последователи.Да си върнем галактиката на българите-поклонници на тангра,защото тя е българска. ;D
Не върви.
Никога и никъде не съм писал нищо подобно. Не съм си го и мислил даже
Опитайте нещо друго.
Помолих за аргументи, не за изопачаване и заяждане.

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
« Reply #208 on: March 10, 2009, 18:58 »
Защото се е случило.

В блога ми стои и този материал http://siikastation.blog.bg/viewpost.php?id=282364

Защо не коментираш него?

Защото не го бях видял. Това вече е друго.

Все пак не всичко, което се случва трябва да се поства, нали така?

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
« Reply #209 on: March 10, 2009, 19:03 »
Много хубав резил. Там е, за да се осъди от цялото общество. Ти лично осъждаш ли го ?

Осъждам го! Осъждам и педофилията, но не я ъплоадвам.