Сега в момента в София живеят около 100 000 души мюсюлмани- араби,турци,помаци,цигани и др. и около 1 700 000-1 800 000 християни -основно българи и роми.
Кръгли цифри, без никаква доказателственна база, агресивно-оскърбително отношение...за останалото се досещате и сами...
На 100 000 души мюсюлмани им се полагат поне два храма.Един има ,остава да се построи още един за който парцела е осигурен и финансовите средства също са осигурени.
Полагат се?
По кои норми? Българските? Европейските? Или по тези, които вие персонално току-що измислихте?
На 1 700 000 християни им се полагат колкото си решат храма ,това си е тяхна работа, както си е тяхна работа къде ще строят и за колко пари ще строят и откъде ще намерят финанси.
Благодарско за разрешението!
В Малинова долина нямало мюсюлмани - Пасков ,мюсюлманите не се сегрегират по квартали и махали ,те живеят разпръснати по цяла София или искаш да им оформиш мюсюлманско гето.Язък ти на убразуванието.
На това му казват: "както Дявола чете Евангелието", или: "де го чукаш - де се пука"
Много е лошо ,че ти си ходил да броиш броя на молещите се в Баня Баши ,така навремето правеха и доносниците на Десето.
Не ,просто доверявам, но проверявам. Или вие смятате да ми забраните да се интересувам от ислям, ислямски храмове, история, от отношението на хората към религиите днес?
Не знам - кой е броил хората в храмовете. Но помня - кои много си падаха по забраните и по лепенето на клишета и обвинения без доказателства.
А вие помните ли?
Баня баши вече е стара джамия , функционално тя вече не отговаря на съвременните стандарти.
За стара - стара е...много по-стара от исляма на Балканите: поне с няколко века.
За стандарти...И какви по-точно са тези "съвременни стандарти"?
Има ли ги някъде: цифром, и словом, или пак с клишета ще се аргументирате?
А това ,че били влизали малко хора ,това не е твоя работа Пасков ,ти по добре иди да броиш молещите се в Ал. Невски или отвори кампания за набиране на лепти за строителство на нова красива модерна църква ,та тогава да кажа Браво.
Аз за вашето "браво" не съм приритал.
Даже и да не видя и чуя благосклонно кимване от ваша страна в близките 100-150 години, няма да си загубя нито съня, нито апетита, обещавам ви. И не е ваша работа, простете за откровеността, да ми казвате вие на мене какво било моя работа. Този личен въпрос си го определям и решавам само аз и никой друг. Щом не нарушавам законите, и не съм ви питал, смятам, че е редно да се придържате към темата и да не се увличате с консалтинга за моите дейности и активности.
Пасков, дори и така да е ,както казваш ти ,ще ти кажа ,че не броя на молещите се е основната причина за построяването на джамия или църква. основния мотив за строежа на храм е надеждата ,че хората рано или късно възвръщат вярата си Аллах/Бог/ и за тях храма трябва да е отворен.
Ами дайте тогава: къща-храм, къща-храм, да си е готово, зер, като се освестят хората и почувстват нужда след 50-100-300 години, храмът да е подръка и да ги очаква, отворил врати, тъй ли?
Щото на мен, простете придобитата ми подозрителност, ми прилича на усвояване на спонсорски пари, то ест, строителен бизнес, и на изграждане на структури, които нищо не произвеждат, но имат конкретни политически цели, маскирани като религия и грижа за душите на хората.