Сбъркал си последователността - разменил си дните и местата.
Нищо не съм сбъркал.
Аз си имах работа в определените дни и в определените места. не съм си планирал програмата да ходя да слухтя пред джамиите специално, особенно за София, където просто ми назначиха среща пред Халите.
Джамията в София не е достатъчно голяма за да поеме всички желаещи за Петъчната молитва.
За петъчната не знам. Видях какво беше в четвъртък.
Видях и даже снимах и други неща, които вероятно някои ще удивят, а други отново ще скандализират. Но за това по-късно, ако хората са в състояние да погледнат аналитично и информативно на това.
Освен това новата джамия е част от проект за ислямски център, който включва библиотека, университет, общежитие, конферентна и спортна зали, паркинг.
Мустафа, работата е там, че храмове трябва да се строят според пропорционалното количество нуждаещи се от тях, а не в името на строителния бизнес (усвояването на спонсорски пари) и на състезанието между религиозните институции и доктрини.
Трябва да се изведе точна статистика: от 2 млн София колко човека точно са мюсюлмани, колко са християни, да се преброят храмовете и да се спази пропорцията.
Имате ли такива статистики?
Още повече, в Малинова долина няма мюсюлмани!
Ако думата "ислямски" предизвиква състояние на параноя у някои хора, тогава е излишно да спорим. За тези хора всичко свързано с исляма е излишно. Излишни са и самите хора, които го изповядват.
Параноя безусловно у много хора има, защото медиите постоянно сервират топли новини за обезспокояващи активности от терористични актове, където "активистите" размахват като знаме възхвали на Пророка.
Но тази параноя расте най-вече от някои сури в Коран, които много пъти предлагах да обсъдим в отделна теологична тема, но поканените ислямски теолози дотук не са дали съгласие за отварянето и.
Това предложение за тези дискусии бяха май преди вашето включване в сайта, така че, може и да не сте запознат.