Продължаваш със своите предразсъдъци да ръсиш клевети и обиди по отношение на вярващите.
Мустафа, според мен не сте справедлив.
Петер не обижда никого. Задава въпроси, изказва опасения, търси отговори. Забележете, задава въпроси аналитично. Но опасенията, които ви излага, вълнуват много повече хора, не само него. Неговия диалог, неговото изложение е прекрасна възможност да си защитите позициите, защото виждам, че макар да сте относително отскоро в исляма (най-малкото което е - не по рождение), вие имате задълбочени познания и се стараете да ги задълбочите още повече.
Защо трябва така високомерно: "
последен жест" да рушите диалога, когато ви е предложен? Каквито и задни и предни мисли да имал Петер (параноята за мотивите на въпросите тук е често срещано явление, и не само тук, за съжаление), той задава въпроси
в съответствие с правилата, без да обижда никого, без да се държи високомерно и неуважително към когото и да е.
Знаете ли колко малко българи-християни, атеисти или просто не-мюсюлмани са готови като него да харчат от времето си и да се потрудят да се заинтересуват от тези въпроси?
Защо постоянно тук се пишат оплаквания колко неразбрани, онеправдани са помаците или мюсюлманите като цяло от не-мюсюлманите, а когато човек не от вярата дойде тук и започне да ви задава въпроси, толкова бързо губите желание и настройка за диалог?
Трудността на въпросите ли ви притеснява?
Аргументите на опонента?
Или има сури в Корана, за които още не знам, които ви дават самочувствие на висш статус над не-мюсюлманите? Който ви дава моралното основание да се държите високомерно с не-мюсюлмани? Дар-ел-Ислам и Дар-ел-Харб?
Приемете го като добронамарено предизвикателство.
Ако и вие персонално се съмнявате в моята добронамереност, приемете го само като предизвикателство. Но, моля ви, в рамките на взаимноуважителното общуване в спора.
Разбери Петер, в света до момента е използвано само веднъж ядрено оръжие срещу цивилно население. И то не от страна на фанатиците от изтока, а от тези на Запада.
Ей тук напълно ще се съглася с вас.
Даже бих допълнил и поправил: не е само един път! В Косово и в Сърбия (И в Ирак, естественно) масово използваха снаряди с обеднен уран, чийто период на полуразпад е над 4 млрд години. Това е вече проклето място за вечни времена.
Ако това не е ядрено оръжие, езикът ми не се обръща да го нарека конвенционално.