Независимо от факта че са шиити те до голяма степен показват каква е културата и на сунитските братства, които разпространили исляма сред помаците. Жалко че подобните паменитници у нас са сринати до земята. Тъй като всеки един подобен паметник като факт, не допуска грешна интерпретация на историческите събития. Дори това де е каменна плоча на чешма в манастир или джамия. Но въпреки всичко за пореден път се уверявам, че независимо от свиорепието на македонските комити, българските излизат какде, каде по-големи ...от тях.
Г-н Мехмед, отново сте несправедлив и пропагандирате неприкрито българомразие и оскърбявате цял един народ, по съвместителство - вашия собствен, въпреки, че не го признавате!
Второ - отново нарочно правите разделителна черта между македонци и българи, въпреки, че прекрасно знаете, че между днешните македонци единственните не-българи са албанците!
Трето - изобщо не вярно, че всички ислямски храмове, плочи и други архитектурни паметници и артефакти са унищожени! Това просто е лъжа!
При обикалките си из страната многократно съм виждал такива плочи с арабски надписи, които мога при нужда да постна тук като доказателство! Говорил съм и с уредниците на музеите, и тези плочи са част от музейните експонати!
Ако ще си говорим за варварство, къде са българските храмове?
Къде са българските крепости?
Къде са българските градове с канализации, бани, хипокаусти и прочее, след идването на османците на Балканите?!
Защо в Западна Европа хората показват:"Вижте нашата средновековна крепост" и ти вдигаш глава, за да видиш високите и зъбери, а в България от над 3000 крепости показваме каменни основи и дуварчета от по 20-50 см в болшинството случаи?
Българите-варвари ли са ги срутили, или македонски комити?
Кой направи така, че покрай крепостта Плиска 200 години да работят варниците, които са захранвани с
трошения мрамор от крепостта, а другите квадри са натрошени на чакъл и киреч за основа на пътища и на барон-Хиршовата железница Русе-Варна?
Прекалявате!
Когато осквернявате с думи и дела костите на нашите герои и деди, трябва да бъдете готов за това, че аз ще сритам и вашите скелети!
Не ме предизвиквайте!
Дръжте се на положението и отговорностите си на имам, защото вие отговаряте за това, които говорите на хората, както и за насъскването им от вас и вашите колеги!