Български > Религия и мистика
Ислямската клетва
al-fatiha:
Какво е за нас, мюсюлманите, клетвата?
Какво е дадената дума?
Разсмислете върху тази тежка дума клетва.
Сура ал Имран, аят 77:
Ония, които продават на нищожна цена обета към Аллах и своите клетви, те нямат дял в отвъдния живот и Аллах не ще ги погледне и Аллах не ще им проговори, не ще ги погледне в Деня на възкресението, и не ще ги пречисти [...]
MEDJLIS:
За съжаление в днешно време клетвата или дадената дума страшно много девалвира сред мюсюлманите. Уви когато някой ти каже ИНШААЛЛАХ това ВЕЧЕ значи няма да стане. Има над какво да помислим като мюсюлмани.
Nazmi:
Moje li nqkoi da razkaje poveche.Kato deca pomnq kato ne slushahme maikata vikashe neshto ot roda na kletvi,a stariq mi dede buba ne davashe da se izduma za kletva,shtoto moje da se prihvanalo.Kakyv e smisala na tova i ima li sila kletva izrechena ot roditeli kum deca!!!
Rahmie:
--- Quote from: Nazmi on January 16, 2009, 13:31 --- Moje li nqkoi da razkaje poveche.Kato deca pomnq kato ne slushahme maikata vikashe neshto ot roda na kletvi,a stariq mi dede buba ne davashe da se izduma za kletva,shtoto moje da se prihvanalo.kakyv e smisala na tova i ima li sila kletva izrechena ot roditeli kum deca!!!
--- End quote ---
Imashe interesna tema "mayka priklela sina si..." tryabva da ya potarsim. Beshe interesna!
Rahmie:
Molya...
http://www.pomak.eu/board/index.php/topic,842.0.html
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version