Български > Фото-галерия

Снимки с торбешки и гoрански нoсии.

<< < (2/4) > >>

Serif mkd:
   havallar!te molam kazi mi nesto povece za seloto trebiste vo smoljansko.Ne uspeav da go vidam linkot na Goranec no kaj nas vo Mk isto ima selo Trebiste vo Dolna Reka kako i vo Albanija vo neposredna blizina na Debar.
    Me interesira ako znae nekoj za etimologijata na imeto "Trebiste" i ako ima mapa na koja ce go ima i smoljanskoto Trebiste -ovde ne go gledam,na gornava mapa?
    Mozebi Shaban od Zlatograd ce moze da kaze nesto povece ili nekoj drug..Blagodaram.

Nazmi:
Pozdravlenie Goranec i pomak BG,blagodarim za unikalnite snimki! Pozdravi!

havallar:

--- Quote from: serif mkd on May 02, 2009, 01:04 ---   havallar!te molam kazi mi nesto povece za seloto trebiste vo smoljansko.Ne uspeav da go vidam linkot na Goranec no kaj nas vo Mk isto ima selo Trebiste vo Dolna Reka kako i vo Albanija vo neposredna blizina na Debar.
    Me interesira ako znae nekoj za etimologijata na imeto "Trebiste" i ako ima mapa na koja ce go ima i smoljanskoto Trebiste -ovde ne go gledam,na gornava mapa?
    Mozebi Shaban od Zlatograd ce moze da kaze nesto povece ili nekoj drug..Blagodaram.

--- End quote ---
  Не знам от къде произлиза името Требищи.Това село е малко,двадесет къщи, затова не се отбелязва на картата.Намира се на север на 5км от с .Търън.И в двете села живеет само помаци.

GORANEC:
[url[/url]

[ftp]/ftp]
ot albanija se ovie goranci .

GORANEC:

goranci od makedonija

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version