Български > Фото-галерия
Снимки с торбешки и гoрански нoсии.
Serif mkd:
havallar!te molam kazi mi nesto povece za seloto trebiste vo smoljansko.Ne uspeav da go vidam linkot na Goranec no kaj nas vo Mk isto ima selo Trebiste vo Dolna Reka kako i vo Albanija vo neposredna blizina na Debar.
Me interesira ako znae nekoj za etimologijata na imeto "Trebiste" i ako ima mapa na koja ce go ima i smoljanskoto Trebiste -ovde ne go gledam,na gornava mapa?
Mozebi Shaban od Zlatograd ce moze da kaze nesto povece ili nekoj drug..Blagodaram.
Nazmi:
Pozdravlenie Goranec i pomak BG,blagodarim za unikalnite snimki! Pozdravi!
havallar:
--- Quote from: serif mkd on May 02, 2009, 01:04 --- havallar!te molam kazi mi nesto povece za seloto trebiste vo smoljansko.Ne uspeav da go vidam linkot na Goranec no kaj nas vo Mk isto ima selo Trebiste vo Dolna Reka kako i vo Albanija vo neposredna blizina na Debar.
Me interesira ako znae nekoj za etimologijata na imeto "Trebiste" i ako ima mapa na koja ce go ima i smoljanskoto Trebiste -ovde ne go gledam,na gornava mapa?
Mozebi Shaban od Zlatograd ce moze da kaze nesto povece ili nekoj drug..Blagodaram.
--- End quote ---
Не знам от къде произлиза името Требищи.Това село е малко,двадесет къщи, затова не се отбелязва на картата.Намира се на север на 5км от с .Търън.И в двете села живеет само помаци.
GORANEC:
[url[/url]
[ftp]/ftp]
ot albanija se ovie goranci .
GORANEC:
goranci od makedonija
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version