Г-н Пасков, ще ви изненадам ако ви кажа че аз специално нямам спонсори. Какви спонсори да имам вие виждате че аз не взимам никаква страна.
За спонсорите ви вярвам, не знам защо.
Вие сте чепат човек, но според мен имате, макар и малко трудносмилаемо за мен, чувство за добро и зло, което ми дава надеждата, че прав или крив, но сте честен човек.
Защо според вас и мислищите като вас, постоянно трябва някой за нещо да има спонсори. Както споменахте и някъде другаде за джамиите, че спонсорите там си прали парите и поради тази причина се следяло за такива. Какви пари да пере за построяването на джамия. Пари се перат когато се въртят.
Там ставаше дума не за пране на пари, а за проверка на източник на финансиране, и то вие го описвахте този случай...аз само се съгласих, че източниците на външно финансиране е редно да се проверяват, защото има ред причини за това.
Ако ще си говорим за извращаването на всяка добра идея, няма проблем през строителството на джамия или църква да бъдат "изпрани" мръсни пари: отчитат се за строителството 2-3 пъти повече спонсорски пари, отколкото в действителност се прави...толкова ли е сложно и толкова ли е неизвестно...
Тук повече участват други комшпоненти, които не ми се ще в момента да ги споменавам за да не разпалвам чергите, както посочихте по-долу. Може да ви е чудно, но си е така. Аз подобно на много други, които милеят за своя род и народност, си позволявам тази решителност без да се замислям за последствията.
А е редно винаги да се мисли за последствията. Големите хора затова са големи - за да бъдат отговорни не само за делата си, но даже и за думите и мислите си.
Важи с двойна сила за духовните водачи!
Защото това което съм говорил досега е било истина, а останалото което е свързано с историята предположения, подобни на множеството историци, но за разлика от голямата част от тях аз не говоря каквото и да е и никой не ми плаща за да пиша каквото и да е.
Бъдете рахат, не знам доколко ми вярвате, но и на мен никой не ми плаща, напротив - сам си харча от времето и парите за исзледвания по огромни територии, колкото ми стигат силите.
Аз никога не съм отричал, че не е имало българи които да са били на страната на малцинствата. В книгата си също съм писал за такива и съм се възхищавал на мирогледът ими милосърдието им, в същото време съм упреквал помаци които застават на срещоположната страна, както в книгата си така и на яве. Защото те по този начин се продават за жълти стотинки и забравят за своята култура, бит,традиции и обичади, а да не говорим и за религия и пр. За мен тези хорича приличат на отбелязания от един наш поет човечец, който имал желанието да влезе във властта за да защити народа си, но при всяко едно стъпало дявола му отнимал по нещо, докато не му отнел и зрението, като той след което станал като онези и забравил за какво бил там.
"Приказка за стълбата" на Христо Смирненски...Може би произведението му с най-голям и силен философски и общочовешки заряд...
Подобни хора е имало и от вашата страна, които като такивата хора биват упреквани. Ето един пример с депотатите българи от листата на ДПС, а и през османския период, на мен постоянно ми се натрапваше, че освен тоз и онзи големите изедници на народи били и чорбаджиите. Както на вас ви се набиват подобни хора в очите така и на мен, като на всеки един.
Такива хора има сред всички, две мнения няма...
Колкото до българомразец тук малко преовеличавате.
Дано.
ще се радвам, ако греша.
Мен за разлика от вас не са ма обучавали в школа за атеисти. Не забравяй че аз съм имам, за мен на първо място е религията.
Според мен на първо място трябва да е човещината, а не само хората от Даре-Ес-Ислаам.
И това го знам не от "атеистическото" училище...
Аз дори и сред цигани да съм правя това което ще го направя и когато съм сред помаците. Като религиозно лице аз нямам право да мразя никого.
А спазвате ли го?
Не ми отговаряйте - отговорете по-добре на себе си...
Аз не съм поп, че да говоря, че този е гръкоман, другия е незнам си какъв и всички да ги правя помаци, за да са в лоното на помашката патрияршия например. В нашата религия няма национализъм, приемам всеки един такъв какъвто и е.
Даже и ако не е от религията?
Ако мразя някого, то това ще е човек, който е против религията ми, против общноста ми и всячески се стара е да извържи спрямо това някакъв зулум. Също така бих мразил и човек който всячески се старае да ме затрие поради простата причина, че на първо място аз съм мюсюлманин и на второ място твърдя че съм помак и желая истината за помаците да излезе на яве.
Според мен на първо място сте човек, но ако вие предпочитате тази ценностна система, аз нищо не мога да добавя...
Опреквам ви, тъй като вие за много неща не сте прав. Етническия въпрос е единия. Говорите против циганите, против ДПС, аз не съм човек който да подържам каквато и да е партия, но ме е яд на факта, че подобно мислешите на вас хора трябва малко или много да са благодарни на тази партия, че ако не беше тя и ние нямаше да сме в ЕС.
никога не мога да бъда благодарен на Зло, само защото друго Зло: БКП-БСП го е родило и утвърдило.
За циганите нещата са аналогични. Всяко живо същество, всяко насекомо дори се грижи за рожбата си е даже саможертвенно я защитава. Циганите са единственните...хм... хора, които правят деца, за да печелят от тях, вкл. и да ги продават, режат им пръстите и ги осакатяват, за да им е по-лесно после в кражбите и в просията. И така е не само в България, но и в Полша, в Чехия, в Унгария, в Словакия, в Русия, в Молдова, в Румъния, в Украйна. Говоря само за страни, където съм бил и го знам със сигурност. Може не всички цигани да са такива, но паразитизмът име национален спорт и форма на препитания на огромната част от тях, така че, докато те не ми дадат основание за нещо друго, моето отношение към тях е следствие на отношението им към държавата и останалите хора.
Хората на запат мислят че ние сме като тях. И че ние сме за пример в етническия си модел.
Хората на Запад не са в час за много неща, съгласен.
Ще ви кажа още нещо за османския период и ще прекратя писането си. Ако не беше християнина Сулеман паша, който избера да мине през Шипченския проход до Габрово, охраняван от българи, още дълго време османската власт щеше да е в земите ни. Защото ако Сюлейман паша беше минал през Троянския проход, охраняван от помаци, Руско-османската война нямаше да е с такъв развой. Именно за това в българия този човек трябва да се възприема като патриот,тъй като независимо от длъжноста си той показа, че е останал верен на религията си и не и изменил. Когато се говори за негов паметник, не трябва да се успорва решението. Отдруга страна неговата личност отваря множество вратички за размисъл, върху който човек може да си прави заключения и да разбере не само ислямската религия, но и същността на самата османската власт. Пожелавам ви да бъдете здрав и трезвомислещ човек.
Соломон Леви, по-известен като Сюлейман паша, НЕ Е БЪЛГАРИН, и НЕ Е ХРИСТИЯНИН!!!!
Той е виновникът 14,000 старозагорци да бъдат избити, изгорени и ограбени, покри с позор войската си, продаде в РОБСТВО още няколко хиляди пленници - всичките до един мирни жители (единият вагон е бил отцепен и ограбен в Одрин), и всичко това в края на XIX век, когато с робството уж официално не само в Европа, но и в света беше свършено!
Прочее, на него или на който и да е от войската му, покрита с позора на избиването и ограбването на мирен град (което ги приравнява до кърджалийска банда, този уж редовен аскер) не паметник, не камък, кабърче не трябва да има поставено на Шипка или в околността, докато имам възможност и сили и средства, аз ще бъда против това!