Author Topic: Za pomacite 2  (Read 45487 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline Dobrev

• Forum fan
Ynt: Za pomacite 2
« Reply #60 on: September 19, 2008, 17:27 »
днес Помашкото население не се признава за Българи. Във тези си условия много е по изгодно да се признаят за такива но те не го правят.Значи има нещо което ги въздържа .А и устните трдиции на този народ друго разказва....

Не се признават в Неврокопско. Иди в Девинско, Смолянско, Чепеларско и пак ще си говорим.

Offline teo

• Advanced member
  • ПОМАК -ЕДНО ДОСТОЙНСТВО !
« Reply #61 on: September 19, 2008, 17:29 »
Не се признават в Неврокопско. Иди в Девинско, Смолянско, Чепеларско и пак ще си говорим.

Моите уважения към убежденията ти!Уважавам ги!Но нека да приемем и противната страна че някои хора се приемат за Помаци!

Offline Dobrev

• Forum fan
« Reply #62 on: September 19, 2008, 17:34 »
Моите уважения към убежденията ти!Уважавам ги!Но нека да приемем и противната страна че някои хора се приемат за Помаци!

Ама Тео, никой не отрича, че сме помаци. Аз съм помак. И всичките ми приятели християни знаят, че съм помак. Аз съм последният, който ще скрие, че е помак. Но помаците сме българи приели Исляма. Толкова е просто. Както голяма част от българите католици се наричат павликяни, така и ние се наричаме помаци. Отново не правиш разлика между религиозна общност и етническа група. Етногрупата, към която принадлежим се нарича българи. Религиозната група към която аз принадлежа се нарича помаци.

Offline Dobrev

• Forum fan
« Reply #63 on: September 19, 2008, 17:47 »
За мен доскоро Селча беше краят на света, след който започва раят на Лесичево. Напоследък чух обаче слух, че Доган го е приватизирал и ще го "развива", т.е. бетонира. Има ли такава опастност?

Здрасти Беглик,
Общо взето Селча си е края на света :)
Но и до там стига цивилизацийка от време на време.
Относно "приватизаторът" .... Еееех, парите какво ли не правят. Девин от едно западнало градче го направиха курорт. Не съм се връщал в България от 3 години и не знам дали и Лисичево не са го "приватизирали" вече.

Offline rcn

• Senior member
« Reply #64 on: September 19, 2008, 18:00 »
Ама Тео, никой не отрича, че сме помаци. Аз съм помак. И всичките ми приятели християни знаят, че съм помак. Аз съм последният, който ще скрие, че е помак. Но помаците сме българи приели Исляма. Толкова е просто. Както голяма част от българите католици се наричат павликяни, така и ние се наричаме помаци. Отново не правиш разлика между религиозна общност и етническа група. Етногрупата, към която принадлежим се нарича българи. Религиозната група към която аз принадлежа се нарича помаци.

Тая "етногрупа" българи особено част от нейната интелигенция такава каша остави в историята, етнографията и т.н че 100 години не може да се оправим. Може би пък това ни спаси от ексцесии както в Югославия - то не беше "самобитната" шопска култура и т.н. простотии да не продължавам с други области - общо взето "всяка махала за свой крак". Както и да е  - на всички кръвта е червена.

Offline Беглик

• Advanced member
« Reply #65 on: September 19, 2008, 18:15 »
Здравей Бояне,
от теб сега научавам, че Баракли, Кьошка са урушки селища. Има ли останали някакви следи или отдавна всичко е изтрито от лицето на земята? От този край имам много хубави спомени и един от тях е, че над Фотиново точно под връх Бат. снежник бяхме намерили гъби, които считахме за манатарки. Добре, че мина по пътя един местен човек, който сам предложи да ни види гъбите и после ни каза, че се усъмнил да не направим някоя беля. И наистина всички се оказаха дяволски гъби и ги изхвърлихме. Работата приключи с това, че той отиде до талигата и от там извади около 1 кг. гъби и ни ги даде. Ето това са помаците и изобщо балканджиите. А ние даже не го попитахме за името. А тази година какво пък видяхме, просто не е за вярване, но не искам да ставам досаден.

Offline teo

• Advanced member
« Reply #66 on: September 19, 2008, 18:22 »

Тука както гледам имаш едно.... нека да го кажа на френски ....компликассион.Тоест усложняване.Ако гледаме българите ...те са смес от слявяни и от българи-тюрки.Тоест българите са смес който само носят иМето на българите -тюрки.Помаците са си славяни,траки и може би печенези и кумани.Но във повечето са си славяни.Македонците също спорят същноста си със българите.Защото също като Помаците македонците са били zа много късо време под Българско влияние.Даже си имат спорни точки за цар  Самуил и за други князе и боляри.Сам казваш етническа група българи и....аз само уточнявам че са славяни и българи-тюрки.А помаците във основно са си СЛАВЯНИ.

Offline smolyani

• Avarage member
« Reply #67 on: September 19, 2008, 18:47 »
Кой от какъв произход е, ... Няма нужда да се гадае.
Направете си един DNA Test и го изпратете на Zürch Gen-Analytik Project.
Ще бъдете много изненадани!
До колкото знам помаците са повече славяни от колкото българите например във северозападна България са славяни
Българите във северозападна България за изненада се оказаха по генетика много по близки със ирландците от колкото до славяните.
Във североизточна България обаче преобладава близостта до aрианската и група.
Интересен е факт че във южна България по принцип населението носи главно гени определящи го към славянската група.

Много интересни факти.

Eto tova istinski ne6ta

помаците са повече славяни от колкото българите !!!

Offline Dobrev

• Forum fan
« Reply #68 on: September 19, 2008, 18:51 »
А помаците във основно са си СЛАВЯНИ.

Тео,
Нямаш и най-малката идея колко се радвам, че сам стигна до това заключение. :)
Ако беше по-наблизо, щях да ти стисна ръката и да сложим край на спора.

Поздрави :)

Пламен Пасков

• Guest
« Reply #69 on: September 19, 2008, 19:18 »

Никой да не забравя едно нещо.....присъствието на Османската Имприя във тези земи.
Като си казал...започваме с припомнянето на този благодетел и спасител на българите като етнос, както цинично се подигравате с нас тук и по другите форуми:

Като за начало: малко сравнителен анализ:
Рим, Византия: всеки свободен човек, гражданин, живеещ на територията, е равноправен с другите без значение на религия, етническа принадлежност и социална група
Османска империя: равноправни са само османците, които властват над останалите мюсюлмански племена, а немюсюлманите са лишени от всякакви парва и са подложени на всякакви унижения.

Византия: в йерархията, даже до императорския трон, се издигат всички, които могат, без разлика на етнически произход: императори е имало арменци, гърци, хазари, сирийци,славяни, траки, исаври, българи, хети, аркадийци и т.н.
Османска империя: султан (даже в началото става дума за емири, султаната още го е нямало) може да стане единственно и само кръвен потомък на първия Осман I. Династията остава неизменна в течение на 6 века: от 1307 до 1922 година и всичките султани: от Орхан I до последния, Мехмед VI, са потомци на Осман.

Дотук с макроанализа, започваме с конкретиката:

Бертрардон де ла Брокиер, бургундски рицар, минал през българските земи през 1432: "Задморско пътешествие":
Из пътя срещнах около 15 мъже и най-малко десет жени с дебели вериги на шията. Двама турци ги водеха за продан в Одрин

Бартоломео де Яно, миноритски монашески орден, 10-на години по-късно:
От шест години насам турците са отвлекли от християнската земя повече от 400,000 християни, заробили ги всичките, като не смятаме старите и болните, които убили и обезглавили, понеже не можели да ги откарват.
Клетите християни и християнки, отвеждани в робство с въжета, железни вериги, навързани двама по двама в този град [Цариград], безропотно, както се води добитък на пазар, те плачат и пъшкат жално.
Видяхме и малки деца, и девойчета, носени в кафези на коли и на коне, както се носят птици на пазар...О, жалостен взор! О, тежка, печална и жална мъка!

(Из писмо на Бартоломео до ръководители на йоантийския орден в Йерусалим)

Антонио Брешияно, венециански нотариус, из документи за продажба на българи като роби:
7 юни 1381 година. Правя достояние аз, Франциско Костатера, жител на Крит, че с моите наследници давам, продавам и прехвърлям завинаги на теб, магистър Жаме де Фано, лекар на служба в Крит, и на твоите наследници една моя робиня на име Ирина от български род, от селището, наричано Мелник.

Следват още 12 такива документа за продажба на български робини и роби на остров Крит.
Обърнете внимание: думите "робиня", роб", робство", дебели вериги на шията", "въжета", "кафези" и прочее не са писани от Ботев или Левски, нито са съчинени днес от някой туркофоб.
Някой да не си помисли, че става дума за изключения или епизоди?
Прочетете още веднъж букета от данъци, специално разширен за раята и гяурите, и ако са ви останали още съмнение по въпроса за това: имало ли е робство, и благодетел и спасител, или унищожител и мракобесен поробител е била Османската империя като държава за българите, продължете нататък:

Ханс Дерншвам, пътувал до Цариград през 1553-1555 година:
Българите нямат право да носят хубави дрехи. Ходят всички в сиви и бели ямурлуци, нямат нито обуща, нито ботуши, а само цървули от необработена волска кожа и чорапи до коленете. Шапките им са от бяла плъст, а също и от бяло или кафяво просто сукно, със заострена форма. Мъжете нямат горна дреха, ходят само по ризи зиме и лете. Никой не носи оръжие, само големи тояги.

Ако някой си мисли, че това са субективни данни на врагове на Османската империя, да дадем думата на самите султани - тях поне в туркофобия не вярвам някой да седне да обвинява (щото за Митхад паша какво ли не писахте)

Заповед на султан Осман II, третата десетдневка на месец мухарем 1209 година (28.12.1616-6.01.1620)
Не е позволено на никой от немюсюлманите да носи пушка, щит и други военни оръжия, да язди кон, да навива на главата си чалма и да носи военен калпак.

Това все още е нищо.

21. ден на месец шабан 1240 година (25 март 1631), от великата хиджра. Заповед на султан Мурад IV:
Установено е от гледна точка на шериата и закона, щото кяфирите да личат чрез облеклото и външния си вид въобще, че са презрени и унижени, като не яздят на коне, не се обличат в друхи от разни копринени и атлазени материи, не надяват самурени кожуси и калпаци, а жените им да не се разхождат с облекла като на мюсюлманките иа де на надяват фередже, ушито от персийски плат.
Обаче от известно време насам на тоя ред е погледнато с пренебрежение и кяфирите почнали да се разхождат из улиците, яздейки коне, надянали самурени кожуси и облечени в скъпи и луксозни дрехи. Що се отнася до жените им, те не слизали от калдъръма, за да отстъпят място на срещналите ги на пазара мюсюлмански жени.
Въобще, както мъжете, така и жените им, се носят по-великолепно от мюсюлманите, което показва, че тия хора не се смятат за презрени и унижени.
Затова заповядвам:
по силата на шериата и закона да личи по облеклото и въобще по тяхната външност и походка (!), че кяфирите са презрени и унижени.
Да се заставят отсега нататък: да не яздят на коне, да не надяват самурени кожуси и калпаци, да не се обличат в копринени и атлазени дрехи, жените им да не носят високи иракчии и фереджета от персийски плат, въобще да не се обличат като мюсюлманките.
Такива случаи да бъдат запретени и забранени, за което, ти, кадийо, да не губиш нито минута, а да туриш в изпълнение моята свещенна заповед.

Ако се възпротивиш, Сюлейман I Законодателя си имал решение: заповядал (1528):
Да се издирят всички метежници и да не допуснете да се спасят, да се заловят и да се донесат до щастливия ми праг, незабавно едни да бъдат обесени, а други - набити на кол.!

че тези препоръки са се изпълнявали старателно, се потвърждава и от "Пътни бележки"(1596) на австрийския аптекар Фридрих фон Зайдел:
Турците бяха поставили от двете страни на пътя в чест на турския султан много стотици пресни човешки глави на християни, бедни български селяни, те се били разбунтували срещу турския султан...

И за да е унижението наистина пълно, малка ретроспекция към девширмето:
Жан Палерн Форезиен:
Най-красивите биват избрани, за да ги пратят в султанския сарай - до 500-600 души.
Между тях пък се избират 24 от най-красивите и приятните, за да обслужват султана на масата му и в покоите му и да му доставят обичайните удоволствия
(?)

Още въпроси?

Защо постявям въпроса косвено така?Защото мераклиите че,...видите ли ако бяхме били под шведско робство или английско ...колко щели да сме напред.Нека да добавя и мнието на "специте".Ще използвам едно мнение на Пасков.Той казва така; докажете ,че сте помаци ако си намерите някакви документи които ви казват или показват че сте помаци.

1.Такива доказателства са много и много кратно са вече показани... че, Византийските хроники,отбелязват че във 1065 година, кога изпращат във Родопите Юрюшки и Тюркменски племена (На два пъти също и във 1345г) тук Тюркмените и Юрюците срещат един отделен народ,които ги срещат като братя по религия.Тоест във тези земи има един народ който отдавна е взел и приел религията Ислям.От тук идва и "достлука" на тюркските и юрюшките  племана със един народ който до туй време не са се наричали ПОМАЦИ.От ден на ден юрюците и тюркмените от благодарност почнали да ги наричат по техния език ;"нашите помагачи"....и от там помагачи,помачи...и помаци(искривен по разбиранията на тези племена).
Такива доказателства не са двание НИКОГА и НИКЪДЕ, още по-малко от теб в този или в други форуми. За сметка на това има многократно копиране и повтаряне на тези твои тези, което НЕ Е ДОКАЗАТЕЛСТВО, а бездоказателствен опита за внушение на тази теза въпрек всичко.
Още по-малко - Византия да праща юрюршки и тюркменски племена през 1345 г., която е заета с физическото си оцеляване (в крайна сметка, безуспешно), натискана от каталани, от латини, от нормани, българи, и за да не вземат да се разскучаят покрай тази веселба, и от селджуки.
Знам, че нямаш отговор, но все пак: по кои източници, в кои документи е посочено такова заселване от императора на такива племена? Да оставим настрана дребната подробност, че той е нямал над тях никаква власт, за да ги заселва, а България е била раздробена на феодални владения, които са воювали помежду си, камо ли да пуснат неканени заселници в Родопите или където и да е.
Нали си я чувал народната приказка - да не се навираш там, където атовете се ритат?
Точно такава ще да е била работата на твоите виртуални заселвания на тюркмени и юруци, особенно в посочените от тебе години.

2Нека да отбележим че, от това време до сега вече във тези земи е съществувал един народ който е със отделно самосъзнание от това на Българо-славянската държава която се разпростирала по на Север.Защото точно във тези години Родопите,Рила и Пирин са Византийска територия.
Кой и къде пише за такъв народ, още повече, самоотделен според тебе от българите?
Освен Тео, разбира се, и спикерите на трибуквената организация, която изпълнява поръчките на други централи?

3.Това са 1000 г. минимум съществуване на отделен народ.Казвам минимум защото именно във този момент работя за връзката на Помаците и идването на Исляма във тези земи.Как така ?
Как ами!
Тео, освен с историята и географията, става ясно, че ти и математиката за нищо я нямаш...Откъде започна да ги броиш тези 1000 години?
От какво събитие, от какъв източник, от кой автор насам?
Ти работиш за гушването на помаците от трибуквената организация, или, в краен случай, от Турция, това признание е твърде закъсняло.
Но поне нещо се напънете да измислите, белким мине за доказателство, от кумова срама, поне!

4.Разглеждали ли сте аспекта........забележете и никога не го забравяйте!Защо Византия предприема една маневра за покръстването на Славяните и създаването на азбука?
Византия да е съавтор в създаването на българската азбука!
Тео, без да се обиждаш, ама ти не книги на историческа тематика, личен дневник не е препоръчително да си водиш, повярвай ми...
За Византия и клира и няма по-голям враг и проблем в теологично и асимилационно отношение факта, че точно когато са се зарадвали, че са покръстили Борис Михаил, а той е избил аристокрацията, ги полял студения душ на канонизираната славянска писменност. Нещо повече - този факт така ги е разярил, че моментално са зашили АНАТЕМА не на кого да е, а на Римския папа, който канонизирал азбуката!
Този факт само за теб и трибуквената ... нищо не говори...То на вас май само инструкциите от централата нещо ви говорят.

5.Точно във годините на тези решения за Покръстването на Славяните и Прабългарите във Родопите Рила и Пирин са живели един народ който са били мюслюмани.Посочих отдавна името на връх Мусала на Рила означава Планината на Аллах. Задавали ли сте защо и как се е появил тук Исляма?И защо Византия със съдействието на Княз Борис иска да покръсти славяните?
Византия със съдействието на Борис покръства българите!
"Славяните" в тяхната и в болшинството от територията на България, (ако има такъв етнос изобщо), са покръстени от преди Аспарух, пак си объркал само няколко века и кардинални събития в тях!
А за Мусала и планината на Аллах си близо до американците, които смятат Грузия за щата си Джорджия и се крият под масата и в мазетата си, щото чували, че руснаците воюват с Грузия.

6.Защо нашата история премълчава съществуването на Кумано-Печенежкия съюз във днескашните земи на Македония и Пирин,Рила и част от Родопите може би?
Ами какво да каже, като данни за такъв съюз имаш май само ти, и така и не щеш да ги дадеш, тези твои секртени източници и доказателства!

Историческите дадености свидетелстват че когато във тези земи идват Куманите и Печенезите те носят и тук Исляма.Именно сега разследвам Пътя на Куманите и Печенезите и най-близко време ще отворя една тема за връзката на Исляма,Помаците и Комано-Печенецкия съюз.Заедно ще спорим дали имат връзки със тези неща помаците.Едно е ясно и неоспоримо че, Помаците са отделен народ и със отделно самозсъзнание ...като отбелязвам минимум 1000 г.
Кои и къде са тези дадености, Тео, питам от месеци по всички форуми, където ги пишеш тези твои авторски съчинения, и отговор не си ми дал НИТО ВЕДНЪЖ и НИКЪДЕ!
Случайно ли е това?
-----
Ти взе да се самоповтаряш сам по няколко пъти в един постинг, белким някой верно се върже, ако не е ходил в училище или е пълен исторически профан.
Прочее, като ги размахваш тези 1000 години и този известен само на тебе отделен народ през тези периоди, и аз като тебе ще се самоповторя, само за да ти напомня: КЪДЕ СА ТИ ДАННИТЕ за тези 1000 години и този отделен народ?
Няма такива! И Централата не може да ти ги даде!

7.Тук искам да отбележа и Ролята на Османската Империя че съумяла да запази етническата разновидност на тези земи.
За османската империя, тази империя на злото и мракобесието, и нейните заслуги виж по-горе и в другите материали.
Престани да изкарваш поробитела, подтисника и асимилатора, каквато е институцията на османската империя, някакъв мъдър благодетел.

8.И на тезата че, ако тука е било "английско робство" колко щели  да сме напред ....не мога да се приъединя,защото колкото и повече са били разпокъсани и малки държавици,те неуминуемо биха изчезнали като култура и език.Тоест отдавна да се са асимилирали.Трябва да сме благодарни на съдбата и да не пеем песента на Васко Кръпката:"Искам да съм негър...от щата Алабама".А и нали знаете че думата негър вече не прието да се казва...тоест по правилно е .......тъмнокожи.
Пак ти казвам: отвори прозореца да излезнат розовите ти облаци на тема османската империя и виж истината в очите. Истина, изречена не само от българи, и не само от християни, но и от устата на любимите ти султани и османски архиви.

Offline Dobrev

• Forum fan
« Reply #70 on: September 19, 2008, 19:34 »
Здравей Бояне,
от теб сега научавам, че Баракли, Кьошка са урушки селища. Има ли останали някакви следи или отдавна всичко е изтрито от лицето на земята?

Здрасти Беглик,
За съжаление не е останало много от юрушките поселища. Но това, което знам, е че цялата област на запад от Селча до Сатовча и Якоруда е била територия населена с юруци. Каракачани в Родопите също е имало, литературата от 19 век посочва между 5000 и 10 000 каракачани. Цинцари (власи) също са живеели по северните склонове на Родопите - около Пещера и на север от там.
Тази територия, която описах обхваща един огромен район, който не е заселен - районът разположен между Девин, Селча, Фотиново, Нова махала, Батак, Цигов чарк, Сатовча, Якоруда, Доспат, Змеица, Борино.
Местностите, които и до ден днешен си носят имената на поселищата там са: Чиликли, Аванли, Мисимли, Аландере, Кьошка, Беглика, Куртлуджа, Баракли, Тилкили (Лисичево), Аламидере, Сачандере.
За съжаление не е останало много от тези поселища. Те, както и каракачаните са били номади и са се движили постоянно със стадата си. На Кьошка има запазени остатъци от няколко къщи, фурна и едно старо училище. На Лисичево (Тилкили) и на Баракли също имаше сгради. На Лисичево още си стои фурната, която после стана част от селскостопанския комплекс. По другите места няма запазени стари постройки, или поне не си личат. А относно останалите поселения на юруците - виж тази карта от 1861 г:

Пламен Пасков

• Guest
« Reply #71 on: September 19, 2008, 23:46 »

Има едно друго нещо....

Има и помаци-мюслюмани и помаци християни.Помаците християни не са Българи.
А какви са?
Юруци? Кумани? Печенеги? Може и малко славяни, само, сакън! В никакъв случай не и българи?!?!?
Но най си е за предпочитане тюрки, нали така?
Тео, толкова сте шаблонни и ясни, че даже става весело на моменти...

Както и Македонците не са Българи.
А сега де!
Още един кандидат да спечели 1 млн лева!
Професор Божидар Димитров наскоро заяви - че офертата му е в сила: 1 млн лева (бяха марки, ама си остават за лева) на този, който му докаже не какви са македонците, а даже, че не са българи!
бягай да ги вземеш - с тези пари чудеса можеш да направиш!
И вашата централа на ръце ще те носи!

Друг е въпроса е че ако се приемат себе си за Българи.Тогава са Българи но не и Помаци.Едното или другото.Не може да си и Помак християни и да си българин.Щом вече си се приел за Българин нямам нищо на против но не искам да се прави пропаганда че помаците за българи.
Но нямаш нищо против да правиш пропагандата, на база само на твои видения, че помаците са тюрки, нали така?
Всъщност, ти сигурен ли си, че си турчин? Че Митхад паша, твоят любимец, не е прав и не си турцизиран българин?
Да ти припомня ли твоето собственно мнение, че щом си от района на Абоба (Плиска) ти се имаш за тюрко-българин?

Помаците са си Помаци.
И във този форум именно това разглеждаме.
Тая мантра я чухме вече много пъти.
Въпросът беше - откъде са се взели в крайна сметка помаците и откога са такива?
Като си признаеш истината на тези въпроси, и ще си дойдем на мястото и повече въпроси няма да има.

Нека да довърша......Щом има един народ който се признава за Помаци защо да не ги уважим като такива.Йок не са,.... македонците и помаците са си българи.
Ами такива са, колкото и да не искаш да го признаеш.

Повече ли ще спечелим?Не господа няма да спечелим .
печалбата тук няма нищо общо.
Има значение историческата истина.
И тя е казана в прав текст даже от турски държавни служители.

Научим ли се да ценим достойнството на едни ,няма значение дали са роми,власи,арменци,турци помаци,каракачани...общата ни Родина повече ще спечели.
Пак печалби, и пак достойнства.
Никой не закача достойнството на помаците последните 20 години.
Няма дискриминация и няма привилегия да си българин, а не помак.
Така че остави лириката за по-подходящи случаи.

Каракачаните са междупрочем признати за отделен етност но, те не са много и са във рамките на 2000-5000.Тук говорим за достойнството на един голям народ като Помашкия който само във Български територии са близо 500 000.
Какво не му е наред с достойнството на помаците, бе, Тео!
Кой им го закача, кой им го заплашва, кой им го пипа това достойнство, че си се затръшкал тука?
Белким от това излезе нов народ, след толкова много лирически увещания от твоя страна.

Целта ти е ясна, не е от вчера, и не е твоя, а ти е сведена.
Тя е в следните 3 точки:

Първо и най-важно правило: помаците могат да са всякакви, само не и българи. Аксиома, и толкоз!

Второ: щом са мюсюлмани, значи, са турци.
А щом не говорят турски, а български, за това са виновни гадните българи. Заради тях завалиите са го забравили!. Прочее, време е помаците да седнат и да си научат турския отново (само дето дали са го знаели?).
Това не е асимилация! Не, не е ! Това е възстановяване на историческата (що за история - майка плаче, но това е без значение) истина!
И всякакви прилики с възродителните процеси през 20 век е само случайна и никаква друга!

Трето. Ако все пак се инатят, че не са турци, но се съгласят, че не са българи, следва да им втълпим, че от Турция по-хубаво за тях нема и че трябва да се държат за турците, заради религията!
Пък и инструкциите са такива - ислямска дъга трябва да се гради!
За чии интереси, сега не е важно - но ще ни трябват поддръжници и пушечно месо, да вадим горещите кестени от огъня с чужди ръце, както челният опит от Югославия успешно показа, че може!
България с какво е по-лоша, нали така?
------
Нещо сгреших ли, Тео, или това май не биваше да се коментира публично, а само в кабинетите за инструктаж?

Offline shaban

• Forum fan
« Reply #72 on: September 20, 2008, 11:16 »
А какви са?
Юруци? Кумани? Печенеги? Може и малко славяни, само, сакън! В никакъв случай не и българи?!?!?
Професор Божидар Димитров наскоро заяви - че офертата му е в сила: 1 млн лева (бяха марки, ама си остават за лева) на този, който му докаже не какви са македонците, а даже, че не са българи!
Но нямаш нищо против да правиш пропагандата, на база само на твои видения, че помаците са тюрки, нали така?
Всъщност, ти сигурен ли си, че си турчин? Че Митхад паша, твоят любимец, не е прав и не си турцизиран българин?
Да ти припомня ли твоето собственно мнение, че щом си от района на Абоба (Плиска) ти се имаш за тюрко-българин?
Като си признаеш истината на тези въпроси, и ще си дойдем на мястото и повече въпроси няма да има.
Тя е в следните 3 точки:
Първо и най-важно правило: помаците могат да са всякакви, само не и българи. Аксиома, и толкоз!
А щом не говорят турски, а български, за това са виновни гадните българи. Заради тях завалиите са го забравили!. Прочее, време е помаците да седнат и да си научат турския отново (само дето дали са го знаели?).
Това не е асимилация! Не, не е ! Това е възстановяване на историческата (що за история - майка плаче, но това е без значение) истина!
И всякакви прилики с възродителните процеси през 20 век е само случайна и никаква друга!
Трето. Ако все пак се инатят, че не са турци, но се съгласят, че не са българи, следва да им втълпим, че от Турция по-хубаво за тях нема и че трябва да се държат за турците, заради религията!
За чии интереси, сега не е важно - но ще ни трябват поддръжници и пушечно месо, да вадим горещите кестени от огъня с чужди ръце, както челният опит от Югославия успешно показа, че може!
------
Нещо сгреших ли, Тео, или това май не биваше да се коментира публично, а само в кабинетите за инструктаж?

iaz mislam,4e se razbrahme, 4e nie sme sas trakoslavenski proizhod.Nesme bulgari i ne sme turki. Bulgarite i turkite ste ni samo dobrojelatelni kom6ue. E, ima i nedobrojelatelni.Skoro pitah edin na6enec deto Rezaniat pop- Bekir Sariev go e metal v kazanet ,slednoto - Ti na6enec kato kakv sa ima6 vece adjeba ,  a toi mi odgdvori taka- Ias sum pomak hristienin.Pokazatelno e.
Na6ata identi4nost e samo edna poma6ka. Ne moje 4ovek da ima dve, ali tri ,ali 4etiri identi4nosti. Izvestno e na si4ki, perverznoto jelanie na bulgarite da ni asimilirat na 100 % , da stanem to4no kato teh na 100 % -  prvo da ni smenat imenata ,a sled tova da ni smenat i verata. Nakratko v tova se sastoi celata bulgarska politika i propaganda za nam - naso4ena e  za pulna 100 % asimilacia.Dohodat pri nam sekakvi emisari i taka hubavo ni govorat, 4e ako ni kagat - A be ve ne ste pomaci , ve ste aborigeni , ta 4e moge i da im povervame od tehnite mazni prikaski.
Nashata identi4nost e obekt na postoianna ATAKA . Ako li nekoi sme po tvrdi u na6ata ubedenost 4e nie sme samo pomaci , srestu nam izvadat novi orudia ot arsenalat za borba ,i po4novat da ni provadat u Anadolat i drugi takiva.
Iaz se pitam ,mene si, g-ne Paskov , otde che gi naide, taia fukara , tvoet idol - Boji Dar Dimitrov, tolkos mlogu pari, cel milion.Mlogu e lesno da  obe6tae6 da dari6 nesto deto go nemash.Zamalko i nemu 6te povervame na velikobulgarizma mu- ot Usuri do Misuri , si4ki sme kutriguri.
G-n Paskov mlogu e nepo4titelo tova deto pitate Teo , dali e siguran da e turk , to e se edno ias vam da popitam dali ste bulgarin.Teo ne e kazoval 4e nie pomacite sme od turkite, samo e kazoval ,4e ve ste od turkite,toi navsekade e pisal 4e nie sme samo ot traki i slavene, a pak ve ste i ot protobulgari, v koeto nema lo6o, daje naprotiv zastoto koli4esvoto vodi do ka4estvoto.
Ami taka e pomacite sme samo pomaci, i  nie sme se zeli otnekade i  galilba dasme binevelski ot tva deto go znam.Otdeto i da sme se zeli i odkogato da sme se zeli - nie sme fakt i jivo dokazatelstvo. Istori4nata istina g-n Paskov vie i vashite idoli umeete da da e pravite isteri4na istina. kato nema 100 % istina , taka nema i 100 % istori4na istina, ima samo edna deisvitelnost, ias ne mogam da si ni ti , ni Teo i obratnoto. I Levat ,i Vulkat , i Pumata sa si razli4ni haivane , neli taka g-n Paskov ,neli ste haivannski doktor beki trebva da gi znaete tia raboti.
Kak pak gi izmisli tezi tri to4ki.
 Pomacite ne sme sekakvi, zastoto nema kak da budem.-Tova 4e sme musulmane i ne sme Turki , tova go znae i malko dete , g- n Paskov. Postulatat - stom si musumanin zna4i si turk- g- n Paskov e izmislen ne ot turkite , toi e izmislen ot vam ortodoksite. g-n Paskov nie ne sme malki deca i nie ne sme tvoi pacienti da se poddavame na vnu6enia, bili te turski , bili te bulgarski, nie si e imame nezavismosta i od vam i ot teh i si imame obstnost i sas vam i sas teh.i se molam za tebe g-n Paskov da spresh da sanuvash iygoslavenski koshmari, oti tuka u nashata rodina jiveet 4ovekolubivi narodi - bulgari, turki, i nai nakraet pomaci.

Offline teo

• Advanced member
« Reply #73 on: September 20, 2008, 13:06 »
А какви са?
Тео, толкова сте шаблонни и ясни, че даже става весело на моменти...
А сега де!
И вашата централа на ръце ще те носи!
печалбата тук няма нищо общо.
И тя е казана в прав текст даже от турски държавни служители.
Пак печалби, и пак достойнства.
Никой не закача достойнството на помаците последните 20 години.
Няма дискриминация и няма привилегия да си българин, а не помак.
Така че остави лириката за по-подходящи случаи.
Какво не му е наред с достойнството на помаците, бе, Тео!
Кой им го закача, кой им го заплашва, кой им го пипа това достойнство, че си се затръшкал тука?
Белким от това излезе нов народ, след толкова много лирически увещания от твоя страна.

Тя е в следните 3 точки:

------

Знаете ли.....
 просто съм покварен от това което сега правите г-н Пасков!Нямам ни време  да се занимавам със Пропаганда ни да мръдна.Сами знаете че, и уча и работя.Излизам във 6.00 и се връщам във  23.00Тук съм зарад историческата правда че има един народ който, определя себе си за помаци.Не може във Гърция да са гърци,във Турция турци ,във Македония македонци и във България българи.Именно това е причината.
1.Много пъти съм давал источници от къде черпя за преселването на юрюци и тюркмени през 1065г. и 1345г.Това са византийските источници а и съм посочил българска връзка като Златарев и Иречек който споменават за Исляма преди идването на Османската Империя.За това има и български источници.Професор Иван Батаклиев във книгата си за Ардинската Долина-1935 също споменава че идването на тюркските племена във Родопите става много по рано от Идването на Османската Империя.П.Делирадев във книгата си "Византийският Период" от 1953г. също  го потвърждава.Същото потвърждава и издадената от БАН през 1964г -Диалектическият Атлас на България.По време на борбите на Иван Кантакузен за трона на Византийската Империя през 1345 г също са изпратени юрюци и тюркмени към Солун,Родопите.Отбелязано във Византийските хроники
2.Никога не съм правил пропаганда на каквато и да е партия.Не членувам във никоя партия
3.Никога не съм имал цел да изкарам че помаците са турци
4.Помаците са се доказали и от по горните ми доказателства и освен това във Горанско село Млика във Косово се намира джамия която е от 1289г.За тази джамия ще говоря по късно кога ще говоря за куманите и печенезите.Приготвям тема за тях и за връзката им със Ислама и със Помаците.Освен това мога да ти дам колкото си искаш нагробни камъни от Родопите че ислама е дошъл във тези земи много по отпреди кога са дошли Османците.
4.Помаците според съществуването на най -различни документи и сведения и устни предания са народ който се базира най-малко на 1000г самостоятелно самосъзнание.Никога не са имали връзка със българската история.Освен асимилациите.
5.Помаците са си Помаци и това е самата логика!
6.На никого не служа освен на съвеста си -да помогна на този изтрадал народ.А и съм много далече от българските партии и България и не съм от тия които послушно снемат глава.Не си ме познал!Такива като мене не ги вземат при тях ....защото ще им боли глава. ;D

Offline mustafamolla

• Member
  • **
« Reply #74 on: September 20, 2008, 15:10 »
teo moite pozdravlenia  tisi nai umniat v tozi sait  samo ti razbiraş istoriata na pomacite drugite kazvat na bqloto cırno , na nas ni trebva samo edna  TV POMAK TV İ VSİÇKO  şte se opravi inaçe ni manipulirat ,napravihana na turşia