Само да отбележа че Asen Balakci би трябвало да е Асен Николов, ако не беше възродителния процес в Турция.
http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2008/10/02/558720_chovekut_koito_jivia_pri_eskimosite/
Да Петер турците и самата Турция са "скапяняци" и е редно да го припомниш тука на
онези мекерета които се "турчеем".
После ще им набиваме в тъпите кратуни че ПЕТЕР е "велик хуманист борец за изконни човешки права".
Да ама не , от самолет се вижда че постоянно нарушаваш правилата на форума и незачиташ националните особености и ценности на хората които имат идентичност различна от твоята.
Относно Асен Балкси , нещата които ти копираш от пресата като назидателни цитати не фащат дикиш.
Тези дни очаквам на гости да ми дойде самият професор Асен Балкси и обещавам не на теб , а на форумците че ще взема специално интервю от него за изясняване на тези неща с името му.
Защото аз съм разговарял и друг път с него лично, относно името му и нещата не са такива каквито ти си мислиш.
Той е живял повече време в Канада и Съединените Щати.
Там е свобода и ако е искал би могъл да си смени фамилията.
Аме не е искал, за това съм 100 % сигурен.
По вестниците които цитираш, може да пише какво ли не, но е важно какво Асен казва на нас - помаците.
Асен Баликси, освен това че той за първи път в световното публично пространство подигна проблема за помашката идентичност, известен е и с друго - Той е причината някъде към седемдесетте години в USA, специално в Американския конгрес да предизвика политически скандал , което е довело до временната му екстрадация от USA.
Основната причина е било това, че професор Баликси е предложил на американските конгресмени,
да променят учебниците на децата в началното образование.
Професора е предложил в читанките на американските деца да има снимки и материали на деца
техни връстници с пройзход различен от бялата раса , а тва са именно - ексимосчета, индианчета, метисчета, негърчета.
Професора е бил изгонен заради това си предложение от USA за няколко години, но след като американските
расистко - настроени конгресмени са клекнали и са приели предложението, тогава пак са дали на права на Асен Баликси да си живее и преподава в USA университетите.
Фамилията му по време на Османската империя се е занимавала с риболов.
Поради тази причина тя е звучала така - "Балакчъ".
Но след като отива в Канада и Съйдинените Щати, там просто на английска транскрипция звученето поради спецификата става на "Баликси".
Сега човека живее в България , и тъй като тука аз смея да твърдя че го познавам най добре, мога да ви кажа
че той е имало как да си смени фамилията на Балъкчиев.
Имало е как , ама той не иска...
Аз ще го питам защо, обещавам..
Петер до сега не ни си предложил нищо градивно.
Само провокации и ксенофобия, опакована в суха теория, която не е наша реалност.