Author Topic: Ние сме просто - Помаци!  (Read 872503 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline E_Smail

• Member
  • **
  • A utrinite tuk sa tihi...
Ynt: Ние сме просто Помаци!
« Reply #210 on: November 25, 2008, 00:01 »
Kakvito i opredelenia da ima za edin narod  ili etnos,nai vajen si ostava kriteriat  Samosaznanie , dragi Gospoda.
Ako visite tuk za da tvardite 4e tova ne e taka - gubite si vremeto.
Vseki ima pravo i palnata svoboda da bade takav kakvto se misli.Bulgaria e edna evropeiska darjava i e o4evadno , poradi tova 4e sme v Evropa, imame tezi palni prava.I sme ravni sas vsi4ki evropeiski etnosi i narodi.
Drug e vaprosa gospodin Paskov 4e s tova se zloupotrebqva ot balgarskite politici.Nie ne im sme dlajnici za nishto.
I mi kajete koi etnos vav sveta ili koq nacia ne e konsolidirana ot religia, osobeno v predishnite dva veka?

Пламен Пасков

• Guest
« Reply #211 on: November 25, 2008, 01:20 »
Kakvito i opredelenia da ima za edin narod  ili etnos,nai vajen si ostava kriteriat  Samosaznanie , dragi Gospoda.
Най-важен за кого и за какво, млади господине?
За издигането на политически искания?
За формирането на политически сдружения на сепаратистичен принцип?
За определяне на род и произход?
За правенето на наука?
За какво според вас този абсолютно субективен и напълно подвластен на всякакви манипулации и внушения критерий ще го имате за най-важен, стабилен и обективен?

Ako visite tuk za da tvardite 4e tova ne e taka - gubite si vremeto.
Не знам - кой си губи времето - който е решил да стъпи на плаващи пясъци и да вярва, че това е стабилна и твърда основа, или който все пак не само ви казва, но и ви доказва, че сте стъпили именно на плаващи пясъци, а не на твърда земя.
То и Майкъл Джексън ляга под ножа толкова пъти и пръсна маса пари за избелвания, белким от негър стане на бял, защото му се иска да се самоопредели като такъв, и какво? Стана ли англосаксонец?

Vseki ima pravo i palnata svoboda da bade takav kakvto se misli.
Те това право и системната злоупотреба с него задължително води до трагикомични резултати.

Bulgaria e edna evropeiska darjava i e o4evadno , poradi tova 4e sme v Evropa, imame tezi palni prava.I sme ravni sas vsi4ki evropeiski etnosi i narodi.
Вие наистина ли вярвате на тези пропагандни глупости за европейските ценности, интеграция и т.н.?
Май парите, които дават медиите, за да облъчват този народ, в крайна сметка не отиват на вятъра и млади хора като вас в крайна сметка предпочитат, вместо да се замислят с главите си, да вярват на готови клишета, като нещо по-лесно...
Жалко, ако е така...

Drug e vaprosa gospodin Paskov 4e s tova se zloupotrebqva ot balgarskite politici.Nie ne im sme dlajnici za nishto.
Аз да съм казал, че вие или който и да е друг е длъжен нещо на българоезичните чужди наемници, които се правят на български политици? Единственните, които са длъжни в случая, са само те, и то на всички нас, като се започне от нашите родители и деди, и се свърши с учениците и кърмачетата.

I mi kajete koi etnos vav sveta ili koq nacia ne e konsolidirana ot religia, osobeno v predishnite dva veka?
Много са.
Ще ви дам само 2 примера, за да не ви затруднявам твърде силно: Албания (имаме тук албанец, надявам се да го потвърди) и Русия. Можете да продължите с Китай, Япония, Сингапур, ако ви влече към Азия, или да вземете направо ориентира на всички млади - любимата на всички американска мечта: САЩ.
В Албания има и мюсюлмани, и католици, имаше и много атеисти, при това: Енвер Ходжа беше направил цялата страна официално атеистична. Което не попречи на албанците от всички конфесии да си се чувстват и самоопределят като албанци, независимо от силната клановост там.
Русия, като империя, в която живеят над 80 народа и всички конфесии на света, си бяха консолидирани не от религия, а от централна държавна власт и мъдра политика, особенно през последните 10 години.
И даже и днешните руснаци, без значение - католици, православни, мюсюлмани или кришнаити, си се самоопределят именно като руснаци, а не като някакви други земноводни, и не правят глупавата "грешка" да бъркат религия с народност.

Offline Snake

• Forum fan
« Reply #212 on: November 25, 2008, 03:22 »
Da Plamene ,ama v Abaniq,kogato rushaha ,rushaha i manstiri i djamii i sinagogi ,a v BG samo djamii.Demokraciq -tazi duma e samo nazvanie o6te v BG.Tq tepurva shte se u4i ot Zapada na demokraciq.V BG ima  samo Skat-ska demokraciq,nishto drugo.A na vsi4ki im se iska da e istinska tazi demokraci nali.

Offline E_Smail

• Member
  • **
« Reply #213 on: November 25, 2008, 05:19 »
Най-важен за кого и за какво, млади господине?
За издигането на политически искания?
За формирането на политически сдружения на сепаратистичен принцип?
За определяне на род и произход?
За правенето на наука?
За какво според вас този абсолютно субективен и напълно подвластен на всякакви манипулации и внушения критерий ще го имате за най-важен, стабилен и обективен?

- За бъдещето ни.За бъдещето на бъдещите ми наследници деца и внуци.За бъдещето на твойте деца и внуци,ако ни е писано.За бъдещето на всеки жив човек.Това е Европейска ценностна система.Ние сме просто Помаци и сме част от Европа.Много етноси и много народи.Равнопоставени с равни права.Единство в различието и няма място нито за сепаратизам , нито за шовинизъм.Това просто е гаранция за запазване на културата ни и гаранция за интеграция в модерния свят.

Една нация, една даржава,един народ,един вожд  =  концлагер независимо дали е Фашистки или Комунистически + жестока система за контрол на поданиците .
Не ми казвай че това не е отживелица.
Но и в сегашно време има изключения.

Не знам - кой си губи времето - който е решил да стъпи на плаващи пясъци и да вярва, че това е стабилна и твърда основа, или който все пак не само ви казва, но и ви доказва, че сте стъпили именно на плаващи пясъци, а не на твърда земя.
То и Майкъл Джексън ляга под ножа толкова пъти и пръсна маса пари за избелвания, белким от негър стане на бял, защото му се иска да се самоопредели като такъв, и какво? Стана ли англосаксонец?

- Не слушам Майкал Джексън.Само помашка и рок.
Прибързано и доста внушаващо твое заключение относно предполагаемите ти плаващи пясаци.

Те това право и системната злоупотреба с него задължително води до трагикомични резултати.
Пак грешиш.
Омръзна  ми да живея в света на жертвите и света на техните насилници.
Има и друга раса човеци , тези които искат да не са нито едното, нито другото.
Изборът да се опитва човек, да бъде свободен .
Този избор е по добрия отколкото вещаенето на Апокалипсиса.
Определянето на желанието на всички хора желаещи да се чустваме свободни като системна злоупотреба наистина ме озадачи тревожно.
 Кажи с какво ?

Вие наистина ли вярвате на тези пропагандни глупости за европейските ценности, интеграция и т.н.?
- Да така мислим.
Просто липсва алтернатива.Поне за  нас е така.

Много са.
Ще ви дам само 2 примера, за да не ви затруднявам твърде силно: Албания (имаме тук албанец, надявам се да го потвърди) и Русия. Можете да продължите с Китай, Япония, Сингапур, ако ви влече към Азия, или да вземете направо ориентира на всички млади - любимата на всички американска мечта: САЩ.
В Албания има и мюсюлмани, и католици, имаше и много атеисти, при това: Енвер Ходжа беше направил цялата страна официално атеистична. Което не попречи на албанците от всички конфесии да си се чувстват и самоопределят като албанци, независимо от силната клановост там.
Русия, като империя, в която живеят над 80 народа и всички конфесии на света, си бяха консолидирани не от религия, а от централна държавна власт и мъдра политика, особенно през последните 10 години.
И даже и днешните руснаци, без значение - католици, православни, мюсюлмани или кришнаити, си се самоопределят именно като руснаци, а не като някакви други земноводни, и не правят глупавата "грешка" да бъркат религия с народност.
Атеизма е също вид религия.
Особено комунистическата разновидност на Атеизма.
Дядо ми одавна разправяше че мумийте на комунистическите Вождове се боготворят,и над тях се свещенодейства и до днес подобаващо.
Благодаря ти за примерите ;D

Offline Snake

• Forum fan
« Reply #214 on: November 25, 2008, 14:10 »
Paskov kakuv absurd-ami osven Bosna i Hercegovina da e absurd,te nali se opredeliha  musulmani,a ne surbi ili hurvati.

halikan

• Guest
« Reply #215 on: November 25, 2008, 14:43 »
Gospodin Paskov i s Maykal Djeksan li zehte dase zayajdate ve4e,a toy kakvo vi pre4i a kakvo vi interesuva byal lie ili 4eren,vie ste programiran vinagi da ste ot drugata strana i vse 6tesi naydete forum i tema na koito da ste v opozicia,vie v koyato i darjava dastee pak taka 6tee,jiv i zdrav ,tova nie v nastroykite i az ponyakoga se opitvam da bada dobar no nestava

Пламен Пасков

• Guest
« Reply #216 on: November 25, 2008, 20:04 »
- За бъдещето ни.За бъдещето на бъдещите ми наследници деца и внуци.За бъдещето на твойте деца и внуци,ако ни е писано.За бъдещето на всеки жив човек.Това е Европейска ценностна система.Ние сме просто Помаци и сме част от Европа.Много етноси и много народи.Равнопоставени с равни права.Единство в различието и няма място нито за сепаратизам , нито за шовинизъм.Това просто е гаранция за запазване на културата ни и гаранция за интеграция в модерния свят.
То ест, вие формулирате самосъзнанието като основен стожер на т.н. от пропагандните центрове (макар и напълно измислена) "европейска ценностна система"?
Вие можете ли да ми я цитирате дословно: къде, кога и от кого е публикувана тази европейска ценностна система, която българските медии под инструктажа на задокеански и други господари толкова обичат да ни сочат като светлината в тунела и като единственния избор?
намерете и ми процитираайте макар и един такъв документ, за тази химера, и тогава ще си говорим. Само, преди да се хвърлите да търсите в нета и в други ресурси, да ви сваля малко на земята - имайте предвид, че даже европейската конституция все оше не е приета и гласувана, и то от народите на държавите, които са основата, гръбнака на вросъюза: французи, германци, холандци... Така че, като ще ми се кълнете в този нов Господ, имайте предвид, че той, завалията, още не си е научил уроците и не си е написал домашното, за да ни учи на него.

Една нация, една даржава,един народ,един вожд  =  концлагер независимо дали е Фашистки или Комунистически + жестока система за контрол на поданиците .
Не ми казвай че това не е отживелица.
Но и в сегашно време има изключения.
Има такива, верно е - даже и днес, и те са фактическите днешни и категоричните бъдещи владетели на света: Китай.
Без да им симпатизирам ни най-малко, фактът си е факт: те са днешните и бъдещите фактически владетели на света. Но това вече е геополитика и макроикономика, не е за темата за помаците.

- Не слушам Майкал Джексън.Само помашка и рок.
Прибързано и доста внушаващо твое заключение относно предполагаемите ти плаващи пясаци.
Няма нужда да го слушате, за да знаете какво е направил и да схванете аналогията.
Ако искате, разбира се.

Пак грешиш.
Омръзна  ми да живея в света на жертвите и света на техните насилници.
Има и друга раса човеци , тези които искат да не са нито едното, нито другото.
Изборът да се опитва човек, да бъде свободен .
Този избор е по добрия отколкото вещаенето на Апокалипсиса.
Хубав избор.
Пробвайте да го реализирате.
И пътьом уточнете: свободен от какво?

Определянето на желанието на всички хора желаещи да се чустваме свободни като системна злоупотреба наистина ме озадачи тревожно.
 Кажи с какво ?
Ставаше дума за злоупотребата с правото на самоопределяне, а не да се чувстваш свободен.
Впрочем, дано не ви огорчавам, но истински свободни са само лудите.
Останалите, след като си седнат на задника, осъзнават (ако са нормални хора) че отговорностите са много повече от свободите, и ако тръгнем да акцентираме на свободите, отговорностите ще отънеят и изчезнат, и ентропията и хаосът ще победят и ще ни върнат в пред първобитната ера.

- Да така мислим.
Просто липсва алтернатива.Поне за  нас е така.
Алтернатива има винаги.
Даже да тези, които не искат или не могат да я видят.
Но ако не я видят и изберат самостоятелно, изобщо няма да им хареса какво са им избрали другите.
Което и става и днес.

Атеизма е също вид религия.
Особено комунистическата разновидност на Атеизма.
Дядо ми одавна разправяше че мумийте на комунистическите Вождове се боготворят,и над тях се свещенодейства и до днес подобаващо.
Благодаря ти за примерите ;D
Дядо ви, в общи линии, греши, особенно за днес, но както и да е...
Е, и?

Пламен Пасков

• Guest
« Reply #217 on: November 25, 2008, 20:20 »
Paskov kakuv absurd-ami osven Bosna i Hercegovina da e absurd,te nali se opredeliha  musulmani,a ne surbi ili hurvati.
Естественно, че Босна, Херцеговина са абсурд, квази-държави, както и Македония. За Косово пък да не говорим.
Идете и питайте бошнак от която си страна пожелаете: кеф ви мюсюлманин, кеф ви християнин: "Като какъв се определяте?". Ще ви рече: "Какъвто кажеш съм, само война да няма!"
Те тая война от тия игрички на самоопределяне тръгна.
И пак да цитирам местни, които са оцелели и следва да ги знаят нещата по-добре от нас, които ни облъчват с лъжовни медии: "Тая война я направиха журналистите"
Защото "Сребреница" е била медийна поръчка, изпълнена по всички закони на манипулативната дезинформация с цел разпалване (и, за съжаление, успешно) на тренировъчно-експериментален (за американските геополитици) етнически конфликт на Балканите.
Ако наистина ви и интересува, и няма да е в противоречие с духа и политиката на форума, още днес мога да отворя една тема с много интересни материали за това: какво е била Сребреница в действителност и как я направиха бомбата на Балканите.

Пламен Пасков

• Guest
« Reply #218 on: November 25, 2008, 20:29 »
Gospodin Paskov i s Maykal Djeksan li zehte dase zayajdate ve4e,a toy kakvo vi pre4i a kakvo vi interesuva byal lie ili 4eren,vie ste programiran vinagi da ste ot drugata strana i vse 6tesi naydete forum i tema na koito da ste v opozicia,vie v koyato i darjava dastee pak taka 6tee,jiv i zdrav ,tova nie v nastroykite i az ponyakoga se opitvam da bada dobar no nestava
Изобщо не се заяждам с Майкъл Джексън, нито с Карим Абдул Джафар, halikan.
Просто той е прекрасният пример докъде се стига, когато някой тръгне да се опиянява от идеята за самоопределянето и злоупотребява хронически с нея.
Друг пример за тез злоупотреби са хомосексуалистите и трансвеститите, които не приемат формата, в който Господ е решил, че трябва да се родят на този свят, и се самоопределят като...други.
Какво да кажем и за тях: Халал да им е, право на самоопределение си е?
Коранът, доколкото знам, е направо безкомпромисен към такива самоопределящи се...

Offline E_Smail

• Member
  • **
« Reply #219 on: November 25, 2008, 21:32 »
Да се  самоопределиш, не е злоупотреба.Особено когато го правиш по свободен начин без някои дя те контролира.
Да се самоопределиш такъв какъвто се чустваш,дори и накой да се опитва да те контролира е триумф на свободен дух.
Да контролираш обаче някой друг,против неговото желание е откровена злоупотреба.
Изборът е ваш.

Пламен Пасков

• Guest
« Reply #220 on: November 25, 2008, 21:48 »
Да се  самоопределиш, не е злоупотреба.Особено когато го правиш по свободен начин без някои дя те контролира.
Няма и не може да има свобода в самоопределението.
Освен ако не сте подхвърлено дете, което не си знае родителите и произхода.
Защото човек е такъв, каквито са дедите му, а не каквото му е хрумнало между две ракии.
Прочее, понеже нямате свободата да си избирате родителите и дедите, няма и не може да има свобода и в самоопределението, защото то е функция на произхода.

Да се самоопределиш такъв какъвто се чустваш,дори и накой да се опитва да те контролира е триумф на свободен дух.
Много красиво, лирично и патетично.
А сега дайте да слезем на земята.
Зададох ви няколко конкретни въпроса, на които, по стара традиция тук, не получих от вас нито един отговор.
Добавям още един въпрос: що е туй свобода, според вас, и с какви мерки и теглилки го определяте и измервате този свободен дух и неговия триумф, ако такъв има?

Да контролираш обаче някой друг,против неговото желание е откровена злоупотреба.
Изборът е ваш.
Всяка държава, всяко общество, даже и малкото село, даже и семейството, контролира и налага норми на поведение против желанието на индивида от най-ранно детство.
Вашите родители или вашите съселяни злоупотребили ли са с вас?

Така че, ако свършихте с лириката и смятате да погледнете истината в очите и правилата на живота такъв, какъвто е, а не какъвто е в във вашите поеми, какво следва?
Че изборът ви е: да приемете философски родното си място такова, каквото е, или да смените мястото на живеене, ако толкова силно не ви устройва родното, то ест, да се присъедините към милионите икономически и други емигранти, гонещи свободата си, заробвайки се при това все по-силно и по-дълбоко, в преследване на тази илюзия.
Ако трябва да цитирам един сатирик: Егор Кротки:
"той пътуваше много, за да изучи живота. А изучи само разписанието на влаковете"
Дано и вашата работа да не стане същата.

Пламен Пасков

• Guest
« Reply #221 on: November 26, 2008, 00:21 »
Pashkov, ti znaesh li sas sigornos kakav e bil dadoto ili Pra dadoti???? ili samo si mislish che znaesh.
Естественно, че знам. Затова и фамилията ми е такава. Дядовците си ги помня много добре, а за прадядо ми Никола знам, че е бил опълченец на Шипка.
Вие от нямане с какво друго да се заядете с родовата ми памет ли решихте да се ровите?
И ще ви помоля да престанете да ме прекръствате, защото иначе и аз мога да си позволя да правя същата грешка и да се обръщам към вас с Мангал, става ли?

Offline Metka

• Forum fan
« Reply #222 on: November 26, 2008, 07:34 »
Естественно, че знам. Затова и фамилията ми е такава. Дядовците си ги помня много добре, а за прадядо ми Никола знам, че е бил опълченец на Шипка.
Вие от нямане с какво друго да се заядете с родовата ми памет ли решихте да се ровите?
И ще ви помоля да престанете да ме прекръствате, защото иначе и аз мога да си позволя да правя същата грешка и да се обръщам към вас с Мангал, става ли?

@Plamen Paskov, mene sashto mojesh da me nari4sh MANGAL!
Mojesh da nari4ash ne samo mene taka, mojesh koito si poiskash tuka.Ti si svoboden i imash imunitet da go pravish.Imash i resurs za tova.
Nie ne se 4ustvame svobodni i shte te tarpime.Taka 4e mojesh da si otdahnesh i na volq da otpraviash obidnite si kvalifikacii kam nas.
Poradi tova mojesh da ni nari4ash i kogato si pojelaesh - OTRODNICI,Pianici i Ludi zaradi tova 4e imame naglosta da se samoopredelqme taka kakto jelaeme.Ta tova e super naglo - da se nari4ame taka kakto iskame!
Pri tazi situacia shte smenim i imeto na saita. moje da stane taka -www.mangal.bg
Saglasen!?

Offline Gelina

• Forum fan
« Reply #223 on: November 26, 2008, 08:30 »
Слушайте какво Г-н Пасков, прекалявате понякога! За вас истината е една за други хора е друга! Вие ли говорите за почтенност и т.н? А това Вашето какво е ,да копирате разговори от скайпа си и да ги пращате в други форуми, мислейки ,че там ще се харесате.Особено на "атакаджии"! Защо не посочвате техните правописни грешки? Или там няма да ви търпят, ако вече не сте и изритан от форума им. Съжалявам,че съм толкова рязка,но всичко си има граници. За разлика от Метка,  аз няма да ви търпя да си развявате байраците! С нищо не сте по-нагоре от нас!

Пламен Пасков

• Guest
« Reply #224 on: November 26, 2008, 09:41 »
@Plamen Paskov, mene sashto mojesh da me nari4sh MANGAL!
Mojesh da nari4ash ne samo mene taka, mojesh koito si poiskash tuka.Ti si svoboden i imash imunitet da go pravish.Imash i resurs za tova.
Nie ne se 4ustvame svobodni i shte te tarpime.Taka 4e mojesh da si otdahnesh i na volq da otpraviash obidnite si kvalifikacii kam nas.
Poradi tova mojesh da ni nari4ash i kogato si pojelaesh - OTRODNICI,Pianici i Ludi zaradi tova 4e imame naglosta da se samoopredelqme taka kakto jelaeme.Ta tova e super naglo - da se nari4ame taka kakto iskame!
Pri tazi situacia shte smenim i imeto na saita. moje da stane taka -www.mangal.bg
Saglasen!?
Метка, модератор си, затова трябваше да обърнеш внимание на следното:
Mangr няколко поредни постинга се обръщаше към мене с Пашков, Пашуков и т.н., което си е възродителен процес, който, трябва добре да го разбирате, няма как да ми хареса. То бива един път грешка, но в няколко поредни постинга явно става дума за умишленно изопачаване на фамилията ми.
Затова дадох аналогия, че ако той смята да ме прекръщава от Пасков на Пашков или Пашуков, аз се чувствам свободен НЕГО ПЕРСОНАЛНО да го прекръстя от Мангр на Мангал.
Това няма никакво отношение към всички останали помаци тука! Не е ли очевидно и без това?

Проследете дискусията и порверете думите ми, а после рипайте обидени, без изобщо постинга ми да е бил адресиран към вас!

Уточнявам за кой ли път: щом съм цитирал нечий постинг, обръщението и моя постинг е адресиран към НЕГО ПЕРСОНАЛНО, а не към обитателите на форума като цяло или към всички помаци генерално!
Сега вече ясно ли е?
Гелина, въпросът е и към вас?