"Какво значи Tova 4e pomacite se saprotivliavame i ne shteme da integrirame v sebe si hora s imena napomnqshti Vazroditelnia proces? Значи ли, че на всяка цена ще бъдат късани добрите отношения с немюсюлмани само заради религията? Кои са расистите?"
-Значи че според конвенцията за павата на малцинствата всеки народ има право на самоопределение,и на право сам да организира културата си и да организира своето политичиско и икономическо положение.
-На друго място пише че никой неможе да бъде насилван на основата на раса,цвят на кожата религиозните убеждения и др...
Българите обаче не желаят да се цивилизоват а от как сме влезнали в гграниците на държавата им не спират да ни унижават и да упражняват насилие върху нас
и насилствено да ни определят и културното и икономическото и политическото ни положение и постоянно ни лепят какви ли не етикети и постоянно ни внушават че ако искаме да просперираме в тази държава или трябва да бъдем с български имена,или доскоро трябваше да бъдем партийни членове а на последък ни внушават че трябва да приемем християнството ьнд искаме да сме добре.Строят църкви в села в които няма нито един християнин.
Това означава че аз немога да уважавам насилниците,които вече почти сто години доказват че не уважат нито мен нито религията нито културата ми нито умуществото ми.
Имам в предвид насилственото покръстване през 1912 год.,уништожаването на стотици джамии и муслимански училища,дори откраднаха и смениха имената на народните ни песни и фолклора ни и поредицата от няколкото насилствени преименувания,както и унищожаването на надгробните ни камъни с арабски надписи в които беше записана историята ни.
А посчения по горе вапрос аз разбирам по следния начин.Че просто не е нормално да интегрираме насилието в себе си и да го примем за нешто нормално при положение че международните закони са го осъдили.А в цивилизованите държави като Швеция,Дания,Англия ако штете и в Америка мулиманката може да е например полицай,може в някои градове на швеция да бъде построена джамия само за едно муслиманско семейство в Дания и Америка може да има огромни ислямски институти и муслимански училища.
Това разбира се не се отнася за нормалния редовия християнин,когото аз уважавам и той уважава мен,а за ония болни и промити комунистически мозъци като Никола Дамянов и компания,които стават смешни да ми доказват че в Родопити имало българска църква од четвърти век и в основите им има византийски монети при положение че българските ханове са езичници до девети век.Те вмежду прочем са инструментите на цялата държавна асимилационна машина,на основата на която стотици и дори хиляди сътрудници и агенти правят сериозен капитал и биват титуловани за професори,доктори и какви ли не дуги.Техните издания се финансират от държавни пари т.е. от нашите данъци.А когато някой като Дорсунски реши да напише нещо за себеси или за своята общност веднага бива обвиняван в служба на чужди сили и веднага цялата асимилационна машина се стоварва на врата му.В същото време в Смолян възродителите,които отдавна трябваше да бъдат в затвора за насилието и убийствата,по време на възродителния процес защото става въпрос за престъпления дори по силата на българските закони миналата седмица представиха новата книга за обвинената за фашистка "ДРУЖБА РОДИНА" и изказват своето желание за неиното ново създаване.