Author Topic: Тайна книга се разпространява във Родопите!  (Read 50808 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline PNK2003

• Forum fan
  • Ius Est Ars Boni Et Aequi...
Може ли някой да ми даде определение за мюсюлманско име?

Isyankar

• Guest
Ми християнските, наприме, обикн носят имената на някои пророк или светия. Да речем Исус е християнско име, а Иса мюсюлманско. Ама в крайна сметка - все на един и същи човек са кръстени, ама са кръвни врагове и двамата понякога....Иди, че ги разбери религиите..:)

Offline PNK2003

• Forum fan
Това беше пример, а не определение ;)

Offline Whitesnake

• Avarage member
Ми християнските, наприме, обикн носят имената на някои пророк или светия. Да речем Исус е християнско име, а Иса мюсюлманско. Ама в крайна сметка - все на един и същи човек са кръстени, ама са кръвни врагове и двамата понякога....Иди, че ги разбери религиите..:)

Etimologiata na dumata Isus idva ot evreiskoto ime Ieshua.
Dokolkoto si spomniam tova ozna4ava spasitel.

Etimologiata na dumata Issa ili prosto Isa sashto  idva ot evreiskoto ime Ieshua.

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
Може ли някой да ми даде определение за мюсюлманско име?

Най-общо казано - име, носено от мюсюлманин. Традиционно мюсюлмански имена са арабските и имената на други народи, които приемат исляма. Във времето, когато ислямът се разпространява на арабския полуостров, никой не си е променил името /освен ако не е било осмиващо или обществено неприемливо - противоречащо на морала/.

Offline PNK2003

• Forum fan
Тогава възниква друг въпрос.  Мюсюлманин може ли да бъде с име като Боян, Росен, Камен и т.н.?  Ако не може, както се твърди от някои хора, то бихте ли ми посочили конкретно защо? 

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
Бояне, общо взето твоя отговор ми хареса. Не мога да се съглася само с въпроса ти "кой има интерес от това?" /помаците да не са българи/, който задаваш на няколко пъти. По тази логика можем да зададем същия въпрос "кой има интерес от това помаците да само и единствено българи?", който отново не е коректен. В крайна сметка всеки е такъв, за какъвто се чувства.

Понятието помаци обозначава религиозна общност, понятието българи обозначава eтносоциална общност. Етносът е основополагащото понятие. Най-силната, но не и единствена характеристика за принадлежност към един етнос е езикът. Ние дори и след стотици години с друга религия продължаваме да говорим същият език като българите християни.

Бих допълнил - българин е обозначение и за национална и гражданска принадлежност. А нацията може да съдържа повече от един етнос. Такива са почти всички млади и развити /може би, защото не се делят, а обединяват етноси/ нации като американската, австралийската, канадската, новозеландска и пр.

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
Тогава възниква друг въпрос.  Мюсюлманин може ли да бъде с име като Боян, Росен, Камен и т.н.?  Ако не може, както се твърди от някои хора, то бихте ли ми посочили конкретно защо? 

Не виждам пречка да не може. По-горе съм посочил случаите, при които се изисква смяна на името. Например - Лихваря, Обратния, Алкохолика, Дуп.то /в съответния им превод/ не могат да бъдат имена на мюсюлмани. 

Offline Whitesnake

• Avarage member

PNK, 4udia ti se zashto zadavash tozi vapros , 4iito odgovor go znaesh mnogo dobre.

Mojesh da badesh vav vsqka edna religia s kakvoto si ime pojelaesh.Mojesh dori da badesh i ateist bez da se kazvash PETER.

Sega v momenta ima dosta  balgari koito sa prieli islqma, budizma i taka natatak.te sa si s imena takiva kakvito si sa pojelali.
Tova 4e pomacite se saprotivliavame i ne shteme da integrirame v sebe si hora s imena napomnqshti Vazroditelnia proces e fasulski lesno obqsnimo- spomenat ot Recidivite na Vazroditelnite Procesi.
Pribavi i tova 4e imenno takiva hora dnes sa v parvite redici na klasovopartiinata Oligarhia koqto ni opravlqva i ni dokara do proseshka toiaga.
Pribavi i fakta 4e makar apela na Mejdunarodnite institucii v Bulgaria vse oshte nqma osadeni kato vinovni za vazroditelnbia proces.
I kaji kakvo iskash sq - da vzemem da se pregrashtame i celuvame s hora koito sa bili oblagotetelstvuvani ot tva 4e sa bili avangard na Vazroditemlnia Proces?
Ok, no za tova ima mnogo drugi saitove, saitove kadeto horata koito sa pravili tezi neshta se gordeiat..

Offline abc

• Forum fan
Кои са тези хора с които не щеш да се прегръщаш. Ерго любимото за някои ДПС от ГОДИНИ е във властта. Защо аджеба не работило за осъждането на мозъците на възродителния процес?

Какво значи Tova 4e pomacite se saprotivliavame i ne shteme da integrirame v sebe si hora s imena napomnqshti Vazroditelnia proces? Значи ли, че на всяка цена ще бъдат късани добрите отношения с немюсюлмани само заради религията? Кои са расистите?

Offline Whitesnake

• Avarage member
Кои са тези хора с които не щеш да се прегръщаш. Ерго любимото за някои ДПС от ГОДИНИ е във властта. Защо аджеба не работило за осъждането на мозъците на възродителния процес?

Какво значи Tova 4e pomacite se saprotivliavame i ne shteme da integrirame v sebe si hora s imena napomnqshti Vazroditelnia proces? Значи ли, че на всяка цена ще бъдат късани добрите отношения с немюсюлмани само заради религията? Кои са расистите?

S nasilnicite.
S tehnite podrajnici oblagodetelstvuvani materialno ili finansovo.
Te trqbva da badat opozoreni i razobli4eni.
Prosto e..

Offline abc

• Forum fan
Те трябва да бъдат разобличени и наказани според закона. Защото иначе може да се превърне в лов на вещици.
Прав си! Съгласен съм. Как да стане? Какво предлагаш?

Offline ali m

• Senior member
"Какво значи Tova 4e pomacite se saprotivliavame i ne shteme da integrirame v sebe si hora s imena napomnqshti Vazroditelnia proces? Значи ли, че на всяка цена ще бъдат късани добрите отношения с немюсюлмани само заради религията? Кои са расистите?"
          -Значи че според конвенцията за павата на малцинствата всеки народ има право на самоопределение,и на право сам да организира културата си и да организира своето политичиско и икономическо положение.
           -На друго място пише че никой неможе да бъде насилван на основата на раса,цвят на кожата религиозните убеждения и др...
              Българите обаче не желаят да се цивилизоват а от как сме влезнали в гграниците на държавата им не спират да ни унижават и да упражняват насилие върху нас
и насилствено да ни определят и културното и икономическото и политическото ни положение и постоянно ни лепят какви ли не етикети и постоянно ни внушават че ако искаме да просперираме в тази държава или трябва да бъдем с български имена,или  доскоро трябваше да бъдем партийни членове а на последък ни внушават че трябва да приемем християнството ьнд искаме да сме добре.Строят църкви в села в които няма нито един християнин.
    Това означава че аз немога да уважавам насилниците,които вече почти сто години доказват че не уважат нито мен нито религията нито културата ми нито умуществото ми.
    Имам в предвид насилственото покръстване през 1912 год.,уништожаването на стотици джамии и муслимански училища,дори откраднаха и смениха имената на народните ни песни и фолклора ни и поредицата от няколкото насилствени преименувания,както и унищожаването на надгробните ни камъни с арабски надписи в които беше записана историята ни.
  А посчения по горе вапрос аз разбирам по следния начин.Че просто не е нормално да интегрираме насилието в себе си и да го примем за нешто нормално при положение че международните закони са го осъдили.А в цивилизованите държави като Швеция,Дания,Англия ако штете и в Америка мулиманката може да е например полицай,може в някои градове на швеция да бъде построена джамия само за едно муслиманско семейство в Дания и Америка може да има огромни ислямски институти и муслимански училища.
  Това разбира се не се отнася за нормалния редовия християнин,когото аз уважавам и той уважава мен,а за ония болни и промити комунистически мозъци като Никола Дамянов и компания,които стават смешни да ми доказват че в Родопити имало българска църква од четвърти век и в основите им има византийски монети при положение че българските ханове са езичници до девети век.Те вмежду прочем са инструментите на цялата държавна асимилационна машина,на основата на която стотици и дори хиляди сътрудници и агенти правят сериозен капитал и биват титуловани за професори,доктори и какви ли не дуги.Техните издания се финансират от държавни пари т.е. от нашите данъци.А когато някой като Дорсунски реши да напише нещо за себеси или за своята общност веднага бива обвиняван в служба на чужди сили и веднага цялата асимилационна машина се стоварва на врата му.В същото време в Смолян възродителите,които отдавна трябваше да бъдат в затвора за насилието и убийствата,по време на възродителния процес защото става въпрос за престъпления дори по силата на българските закони миналата седмица представиха новата книга за обвинената за фашистка "ДРУЖБА РОДИНА" и изказват своето желание за неиното ново създаване.

PETER

• Guest
    Българите обаче не желаят да се цивилизоват а от как сме влезнали в гграниците на държавата им не спират да ни унижават и да упражняват насилие върху нас

Хайде да не се будалкаме.
Конвенцията за защита на националните мaлцинства е подписана и ратифицирана от България,
но не и от Турция и Гърция.
А това "доскоро" май мина преди 20 години.

Offline Gelina

• Forum fan
Хайде да не се будалкаме.
Конвенцията за защита на националните мaлцинства е подписана и ратифицирана от България,
но не и от Турция и Гърция.
А това "доскоро" май мина преди 20 години.

Едно е да го подпишеш,съвсем друго е да го спазваш!;)