Шум се опита да вдига Тео - тъй като знае, че нямаме достъп до книгата и започват да се правят интерпретации. Аз лично чух и видях в репортажа определени пасажи от книгата, които провокират към сепаратизъм, но не ги помня точно, за да ги цитирам и трябва да изпадам на нивото на Тео да споря просто така за непроверени факти.
Ако ще дискутираме тази книга - редно е първо да се запознаем с нея тук или поне конкретни пасажи ... В репортажа на БТВ НИКОЙ НЕ Е КАЗВАЛ, ЧЕ Е ЗАБРАНЕНО ДА СЕ ПИШАТ КНИГИ ЗА ПОМАЦИТЕ, а се спира конкретно внимание върху някои сепаратистки пасажи от книгата, които говорят за панислямски нации и разни други теории държавната принадлежност на Родопите - но не мога да цитирам точно и самият аз не мога да влезна в спор, не знам как Тео има този кураж.
В репортажа по БТВ нямаше нищо антипомашко ... Напротив ... БТВ милее и дава думата на помашкото население в България напоследък и се стреми да взема страна и да дава думата на всички засегнати. Всичко друго е - "теле под вола" .